10 pasi simpli pentru promovarea afacerii online - Sodexo Romania
Promovarea afacerii online - Sodexo

Cum te ajută promovarea afacerii online să obții noi clienți

Indiferent dacă îți desfășori activitatea online sau offline, nu mai poți ignora impactul puternic pe care îl are promovarea online asupra business-urilor, asupra volumului de vânzări și atragerii de noi clienți. Potrivit datelor făcute publice la începutul acestui an de către Institutul Național de Statistică, 6 din 10 români care au folosit internetul în 2020 au făcut și cumpărături online. Așadar, fie că îl folosesc pentru simpla informare despre produse și branduri, iar apoi cumpără din magazine, fie că îl folosesc chiar pentru a face achiziții propriu-zise de produse, internetul câștigă tot mai mult teren. 

Astfel, dacă nu ai făcut-o până acum, este momentul să începi să te promovezi online, să pui bazele unei strategii concentrate pe acest mediu. Iată o serie de etape de urmat pentru a te promova cu succes pe internet: 

Promovare afacere online infografic

Poți descărca infograficul și de aici.

Odată ce vei parcurge acești pași, vei putea observa modificări semnificative în ceea ce privește atragerea de noi clienți. Unul dintre marile avantaje ale promovării online este faptul că rezultatele obținute pot fi văzute foarte ușor. Vei avea acces la date pe baza cărora poți decide ce vei face în continuare, ce a funcționat, dar și zonele în care ai putea face diferite îmbunătățiri. Transparența și claritatea sunt două dintre punctele forte, din perspectiva măsurării rezultatelor, ale acestui mediu de promovare. 

Asigură-te că acești posibili clienți obținuți prin promovarea online vor și cumpăra de la tine. Oferă-le cât mai multe opțiuni de plată, printre care și cea cu cardul. 

New call-to-action

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.