Antreprenoriat și management

Image
Inteligenta artificiala in HR - Pluxee Romania

Antreprenoriat și management

AI la locul de muncă - riscuri și oportunități pentru HR

Auzim tot mai mult vorbindu-se despre inteligența artificială și aplicabilitatea sa în activitățile de zi cu zi. Soluțiile AI sunt create pentru a ne simplifica viața, însă în același timp pot ridica o serie de întrebări, legate în special de confidențialitatea datelor și de impactul automatizării asupra locurilor de muncă. Prin urmare, este important să înțelegem ce înseamnă exact inteligența artificială și cum o putem utiliza pentru a ne bucura de mai multe oportunități. Descoperă în continuare cum poate fi folosită inteligența artificială în departamentele de resurse umane pentru a simplifica activitatea și a aduce un plus de valoare întregii companii.

Citește mai mult
Image
Evaluarea performantelor profesionale - Pluxee

Antreprenoriat și management

Dacă îți dorești să ai o afacere de succes, este esențial să poți conta pe o echipă implicată și performantă. Cum măsori însă rezultatele angajaților tăi, astfel încât să te asiguri că fiecare persoană își atinge potențialul, iar compania merge în direcția bună? Evaluarea performanțelor profesionale este un proces valoros, care nu ar trebui să lipsească din organizație. Descoperă în continuare cum realizezi această evaluare, ce criterii să folosești și cum să măsori performanța.

Image
digitalizare imm, ce este imm - Pluxee Romania

Antreprenoriat și management

În ultimii ani, tehnologia a evoluat tot mai mult și a ajuns să reprezinte o parte integrantă a vieții noastre cotidiene, inclusiv în mediul de afaceri. Companiile care aleg să își digitalizeze activitatea au oportunitatea de a-și crește eficiența și productivitatea, îmbunătățind totodată serviciile oferite clienților și simplificând munca angajaților. Descoperă în continuare un mini ghid de digitalizare a IMM-urilor, care te poate ajuta să-ți duci afacerea la un nou nivel.

Image
sustenabilitate in afaceri - Pluxee

Antreprenoriat și management

Cu toții ne dorim să ne bucurăm de prezent, dar ne gândim în același timp la un viitor mai bun pentru noi și oamenii dragi. Prin urmare, nu este de mirare faptul că auzim tot mai des vorbindu-se despre sustenabilitate, produse sustenabile și afaceri sustenabile. Ce presupune însă acest concept și de ce ar trebui să reprezinte o prioritate și pentru compania ta? Află în continuare care este importanța sustenabilității și cum o poți integra în activitatea de zi cu zi a afacerii tale.

Image
interviu de angajare - Pluxee

Antreprenoriat și management

Te pregătești pentru primul interviu de angajare și îți dorești ca totul să iasă cât mai bine? În primul rând, este important să privești interviul ca pe o experiență valoroasă, care îți poate aduce doar avantaje: fie obții un loc de muncă, fie dobândești experiență și înveți lucruri utile pentru viitor.
Dacă vrei să îți crești șansele de a obține postul dorit, există câteva aspecte de care e indicat să ții cont. Descoperă în continuare care sunt acestea și cum te poți asigura că te descurci cât mai bine la interviu.

Image
Angajati fericiti companii de succes

Antreprenoriat și management

Într-un discurs captivant, Adrian Stanciu, consultant în domeniul dezvoltării oamenilor și organizațiilor, explorează conceptul de fericire în contextul performanței profesionale. El demontează mitul conform căruia fericirea ar însemna lipsă de efort și bani în exces. În schimb, fericirea este legată de dezvoltarea personală, relații și sensul muncii. Adrian Stanciu subliniază că echipele cu angajați fericiți iau decizii mai bune și funcționează mai eficient. Descoperă o explorare fascinantă a fericirii și a performanței în lumea modernă a muncii.

Image
Program flexibil

Antreprenoriat și management

Programul flexibil este un beneficiu tot mai căutat în ultimii ani, inclusiv de angajații din România. Acesta le permite angajaților să se bucure de mai mult control asupra programului de lucru și să mențină mai simplu echilibrul între viața personală și cea personală. Avantajele unui astfel de beneficiu se observă atât în starea de bine a echipei, cât și în productivitatea companiei. Află de ce merită să oferi și tu angajaților un program de lucru flexibil.

Image
Start-up avantaje si dezavantaje

Antreprenoriat și management

Start-up-urile pot reprezenta un loc de muncă atractiv pentru angajați, datorită potențialului mare de dezvoltare. Când lucrezi într-un astfel de mediu, poți crește profesional odată cu afacerea. Totodată, te poți bucura de o serie de oportunități, precum un pachet extrasalarial atractiv sau o parte din acțiunile companiei. Pe lângă avantaje, poți întâmpina și o serie de provocări inerente unei afaceri aflate la început de drum. Descoperă la ce beneficii și dezavantaje ar trebui să te aștepți dacă vrei să te angajezi într-un start up.

Image
promovare afacere online

Antreprenoriat și management

Cauți cele mai bune strategii de promovare a afacerii tale în mediul online? Odată cu dezvoltarea tehnologiei, tot mai mulți clienți aleg să își cumpere produsele și serviciile preferate de pe internet, unde au numeroase opțiuni. De aceea, ai nevoie de un plan de promovare bine pus la punct, care să-ți facă afacerea cunoscută și să-ți deschidă noi oportunități. Pentru a te ajuta, ți-am pregătit un articol cuprinzător, din care vei afla totul despre cum să-ți promovezi afacerea.

Image
aprecierea la locul de munca

Antreprenoriat și management

Dacă îți dorești să construiești o cultură organizațională puternică și sănătoasă, trebuie să te întrebi în primul rând cât de apreciați se simt angajații tăi. Atunci când le recunoști valoarea, aceștia sunt mai motivați, mai implicați și mai loiali. Descoperă cele 9 sfaturi ale lui Magor Csibi prin care le poți demonstra angajaților tăi cât de mult îi apreciezi.

Image
creativitate si performanta la locul de munca

Antreprenoriat și management

Atunci când le oferi angajaților tăi oportunitatea de a-și folosi creativitatea, aceștia pot veni cu idei inovatoare și soluții utile pentru companie. Cum creezi însă un mediu de lucru care încurajează oamenii să fie creativi și implicați? Descoperă în continuare ce legătură exustă între creativitate și performanță și cum îți poți ajuta angajații să-și dezvolte potențialul maxim.

Image
fonduri europene nerambursabile

Antreprenoriat și management

Fondurile europene nerambursabile sunt o oportunitate excelentă pentru persoanele care își doresc să intre în lumea antreprenoriatului. Dacă și tu ești un antreprenor aflat la început de drum, ți-am pregătit un material care cu siguranță îți va fi util. Află ce tipuri de fonduri europene există și care sunt domeniile pe care acestea le finanțează. De asemenea, descoperă 5 idei de afaceri pe care le poți implementa cu fonduri nerambursabile și vezi cum le poți accesa, pas cu pas.

Image
cashflow

Antreprenoriat și management

Un bun management al cashflow-ului este o adevărată necesitate pentru orice afacere de succes. Cashflow-ul reprezintă diferența dintre intrările și ieșirile de numerar ale companiei, pe o anumită perioadă de timp. Descoperă cum calculezi cashflow-ul afacerii tale, cum îți dai seama dacă este fragil și care sunt modalitățile prin care menții un nivel sănătos de numerar.

Image
The Happiness Index, masoara fericirea angajatilor, femeie zambind

Antreprenoriat și management

O companie de succes se bazează pe o echipă motivată, loială și implicată. Te-ai întrebat până acum cât de fericiți sunt angajații tăi și cât de mult suflet pun în ceea ce fac zi de zi? Descoperă mai multe despre The Happiness Index, instrumentul inovator prin care măsori gradul de fericire și implicare a echipei, cu ajutorul neuroștiinței.

Image
antreprenoriat de succes

Antreprenoriat și management

Pentru a fi un antreprenor de succes este important să te cunoști foarte bine, astfel încât să înțelegi care sunt punctele tale forte, dar și zonele pe care le poți îmbunătăți. De exemplu, știai că există mai multe tipuri de antreprenori, în funcție de modul de lucru și de afacerile pe care le conduc? Află în ce categorie te încadrezi și descoperă ce calități trebuie să-ți dezvolți pentru a-ți crește succesul în afaceri.

Image
carti antreprenoriat

Antreprenoriat și management

Cărțile de antreprenoriat reprezintă o resursă valoroasă pentru oamenii de succes. De-a lungul vieții, nu ar trebui să te oprești niciodată din învățat, mai ales ca antreprenor. Oricât de multe cunoștințe ai acumulat deja, dezvoltarea continuă te ajută să câștigi mai multă încredere în tine și să devii cea mai bună versiune a ta. Pentru a-ți oferi un plus de inspirație, ți-am pregătit o listă cu 12 cărți de antreprenoriat pe care merită să le citești în acest an.