Antreprenoriat și management

Image
Soluții prin care crești satisfacția angajaților - femeie in parc- Pluxee

Antreprenoriat și management

Cauți rețeta prin care să câștigi o echipă mai motivată? Este bine să pornești de la un principiu simplu: oamenii sunt diferiți și au, în consecință, nevoi diferite. Prin urmare, rețeta motivației nu este universală, ci trebuie adaptată la specificul echipei tale și la dorințele fiecărui angajat. În continuare vom explora o serie de soluții care te pot ajuta să crești satisfacția angajaților tăi și să creezi un mediu de lucru mai flexibil.

Image
Granturi IMM 2024 - Pluxee

Antreprenoriat și management

Fie că ești fondatorul unui start-up, proprietarul unei mici afaceri sau un antreprenor cu o idee revoluționară, finanțarea este combustibilul care te poate propulsa spre succes.
Dar, uneori, obținerea unor granturi pentru investiții poate părea ca un labirint. Cu toate acestea, nu trebuie să îți face griji. În acest articol îți vom prezenta câteva granturi IMM disponibile în 2024, care să te ajute să îți transformi visul în realitate.

Image
Onboarding angajati noi

Antreprenoriat și management

Începuturile sunt pline de entuziasm, dar și de provocări, mai ales când vine vorba despre un nou loc de muncă. De aceea, este esențial să te asiguri că persoanele proaspăt angajate au la dispoziție sprijinul și resursele necesare pentru a-și desfășura activitatea în condiții optime.
Procesul de onboarding este o etapă importantă pentru integrarea noilor angajați. Le permite nu doar să învețe ce au de făcut, ci și să simtă că-și găsesc locul în echipă. Iar rezultatele acestui proces nu sunt benefice doar pentru angajați - impactul lor se simte în întreaga organizație. Descoperă în continuare de ce este important onboardingul și cum se realizează.

Image
lider, ce este un lider, calitatile unui lider - Pluxee

Antreprenoriat și management

Calitatea de lider poate fi de multe ori confundată cu simpla asumare a unei funcții de conducere. În realitate, liderul reprezintă mai mult decât un titlu, fiind o persoană care inspiră și își ajută echipa să atingă obiectivele. Calitățile unui lider autentic depășesc simpla autoritate și se bazează pe respect, încredere, empatie și abilitatea de a ghida și a dezvolta oamenii cu care lucrează. Totodată un lider de succes este un exemplu de integritate, luând decizii fundamentate pe valorile sale și asumându-și responsabilitatea pentru proiectele companiei. Descoperă în continuare ce înseamnă să fii un lider bun, ce calități trebuie să ai și cum îți poți dezvolta abilitățile necesare.

Image
Inteligenta artificiala in HR - Pluxee Romania

Antreprenoriat și management

Auzim tot mai mult vorbindu-se despre inteligența artificială și aplicabilitatea sa în activitățile de zi cu zi. Soluțiile AI sunt create pentru a ne simplifica viața, însă în același timp pot ridica o serie de întrebări, legate în special de confidențialitatea datelor și de impactul automatizării asupra locurilor de muncă. Prin urmare, este important să înțelegem ce înseamnă exact inteligența artificială și cum o putem utiliza pentru a ne bucura de mai multe oportunități. Descoperă în continuare cum poate fi folosită inteligența artificială în departamentele de resurse umane pentru a simplifica activitatea și a aduce un plus de valoare întregii companii.

Image
Evaluarea performantelor profesionale - Pluxee

Antreprenoriat și management

Dacă îți dorești să ai o afacere de succes, este esențial să poți conta pe o echipă implicată și performantă. Cum măsori însă rezultatele angajaților tăi, astfel încât să te asiguri că fiecare persoană își atinge potențialul, iar compania merge în direcția bună? Evaluarea performanțelor profesionale este un proces valoros, care nu ar trebui să lipsească din organizație. Descoperă în continuare cum realizezi această evaluare, ce criterii să folosești și cum să măsori performanța.

Image
digitalizare imm, ce este imm - Pluxee Romania

Antreprenoriat și management

În ultimii ani, tehnologia a evoluat tot mai mult și a ajuns să reprezinte o parte integrantă a vieții noastre cotidiene, inclusiv în mediul de afaceri. Companiile care aleg să își digitalizeze activitatea au oportunitatea de a-și crește eficiența și productivitatea, îmbunătățind totodată serviciile oferite clienților și simplificând munca angajaților. Descoperă în continuare un mini ghid de digitalizare a IMM-urilor, care te poate ajuta să-ți duci afacerea la un nou nivel.

Image
sustenabilitate in afaceri - Pluxee

Antreprenoriat și management

Cu toții ne dorim să ne bucurăm de prezent, dar ne gândim în același timp la un viitor mai bun pentru noi și oamenii dragi. Prin urmare, nu este de mirare faptul că auzim tot mai des vorbindu-se despre sustenabilitate, produse sustenabile și afaceri sustenabile. Ce presupune însă acest concept și de ce ar trebui să reprezinte o prioritate și pentru compania ta? Află în continuare care este importanța sustenabilității și cum o poți integra în activitatea de zi cu zi a afacerii tale.

Image
interviu de angajare - Pluxee

Antreprenoriat și management

Te pregătești pentru primul interviu de angajare și îți dorești ca totul să iasă cât mai bine? În primul rând, este important să privești interviul ca pe o experiență valoroasă, care îți poate aduce doar avantaje: fie obții un loc de muncă, fie dobândești experiență și înveți lucruri utile pentru viitor.
Dacă vrei să îți crești șansele de a obține postul dorit, există câteva aspecte de care e indicat să ții cont. Descoperă în continuare care sunt acestea și cum te poți asigura că te descurci cât mai bine la interviu.

Image
Angajati fericiti companii de succes

Antreprenoriat și management

Într-un discurs captivant, Adrian Stanciu, consultant în domeniul dezvoltării oamenilor și organizațiilor, explorează conceptul de fericire în contextul performanței profesionale. El demontează mitul conform căruia fericirea ar însemna lipsă de efort și bani în exces. În schimb, fericirea este legată de dezvoltarea personală, relații și sensul muncii. Adrian Stanciu subliniază că echipele cu angajați fericiți iau decizii mai bune și funcționează mai eficient. Descoperă o explorare fascinantă a fericirii și a performanței în lumea modernă a muncii.

Image
Program flexibil

Antreprenoriat și management

Programul flexibil este un beneficiu tot mai căutat în ultimii ani, inclusiv de angajații din România. Acesta le permite angajaților să se bucure de mai mult control asupra programului de lucru și să mențină mai simplu echilibrul între viața personală și cea personală. Avantajele unui astfel de beneficiu se observă atât în starea de bine a echipei, cât și în productivitatea companiei. Află de ce merită să oferi și tu angajaților un program de lucru flexibil.

Image
Start-up avantaje si dezavantaje

Antreprenoriat și management

Start-up-urile pot reprezenta un loc de muncă atractiv pentru angajați, datorită potențialului mare de dezvoltare. Când lucrezi într-un astfel de mediu, poți crește profesional odată cu afacerea. Totodată, te poți bucura de o serie de oportunități, precum un pachet extrasalarial atractiv sau o parte din acțiunile companiei. Pe lângă avantaje, poți întâmpina și o serie de provocări inerente unei afaceri aflate la început de drum. Descoperă la ce beneficii și dezavantaje ar trebui să te aștepți dacă vrei să te angajezi într-un start up.

Image
promovare afacere online

Antreprenoriat și management

Cauți cele mai bune strategii de promovare a afacerii tale în mediul online? Odată cu dezvoltarea tehnologiei, tot mai mulți clienți aleg să își cumpere produsele și serviciile preferate de pe internet, unde au numeroase opțiuni. De aceea, ai nevoie de un plan de promovare bine pus la punct, care să-ți facă afacerea cunoscută și să-ți deschidă noi oportunități. Pentru a te ajuta, ți-am pregătit un articol cuprinzător, din care vei afla totul despre cum să-ți promovezi afacerea.

Image
aprecierea la locul de munca

Antreprenoriat și management

Dacă îți dorești să construiești o cultură organizațională puternică și sănătoasă, trebuie să te întrebi în primul rând cât de apreciați se simt angajații tăi. Atunci când le recunoști valoarea, aceștia sunt mai motivați, mai implicați și mai loiali. Descoperă cele 9 sfaturi ale lui Magor Csibi prin care le poți demonstra angajaților tăi cât de mult îi apreciezi.

Image
creativitate si performanta la locul de munca

Antreprenoriat și management

Atunci când le oferi angajaților tăi oportunitatea de a-și folosi creativitatea, aceștia pot veni cu idei inovatoare și soluții utile pentru companie. Cum creezi însă un mediu de lucru care încurajează oamenii să fie creativi și implicați? Descoperă în continuare ce legătură exustă între creativitate și performanță și cum îți poți ajuta angajații să-și dezvolte potențialul maxim.