activitati voluntariat lavanda

Lavanda caritabilă: încă un eveniment de voluntariat la care au participat angajații Pluxee

2 August 2021

Violența domestică este o problemă reală în țara noastră. Din fericire, asociații precum Touched Romania asigură copiilor și mamelor adăpost, hrană, siguranță, asistență medicală, medicamente, consiliere și un program educațional de bază. În 2021, angajații Pluxee s-au implicat într-un eveniment de voluntariat special, culegând lavandă pentru Asociația Touched Romania. Această levănțică va fi prelucrată și vândută sub forma a 250 de buchete, iar încasările vor ajuta mamele și copiii afectați de violența domestică.

Chiar de la începutul activității Pluxee în România, noi, angajații Pluxee, ne-am implicat în diverse acțiuni de voluntariat, cum ar fi donațiile de alimente sau produse de strictă necesitate, participarea în maratoane sau activități cu copii sau vârstnici.

Săptămâna trecută, alături de câteva zeci de colegi, am participat la un eveniment de voluntariat cu adevărat special: am ajutat Asociația Touched Romania să culeagă lavandă. Ce legătură există dintre levănțică și caritate? Centrul Maternal Casa Agar (Touched Romania) a primit un cadou neobișnuit – un câmp de levănțică pe care să îl valorifice în beneficiul mamelor și copiilor victime ale violenței domestice.

Astfel, timp de 4 ore, am reușit să culegem suficientă lavandă cât să se facă 250 de buchete parfumate care urmează sa fie prelucrate și utilizate în mici proiecte de fundraising. Fiecare buchet a fost creat cu multă implicare și gând bun către cei pentru cauza cărora ne-am mobilizat.

activitati voluntariat sodexo

 

Am ales să ne implicăm în ajutorarea victimelor violenței domestice deoarece aceasta reprezintă încă o problemă majoră in Romania, care a s-a accentuat în perioada pandemiei. Datele statistice publicate de ANES în 2020 au arătat că cei mai afectați de pandemie au fost femeile și copiii victime ale violenței domestice. Astfel, numărul cazurilor de violență domestică a crescut cu 6.34%, agresiunea sexuală cu 27.6%, iar încălcarea ordinelor de protecție cu 59%.

Casa Agar este un proiect de suflet al asociației Touched Romania, care asigură copiilor și mamelor adăpost, hrană, siguranță, asistentă medicală, medicamente, consiliere și o atmosferă caldă de încurajare și prietenie, precum și un program educațional de bază, astfel încat copiii lor să se poată integra în comunitate ca persoane independente și productive.

Stop Hunger, asociația companiei Pluxee este partener Platinum Touched Romania 2020, prin susținerea oferită de proiectul Together for Tomorrow.

Pe lângă scopul principal al evenimentului, o bucurie în plus ne-a adus posibilitatea să ne revedem și să socializăm din nou, aproape ca în vremurile de dinainte de pandemie, după această perioadă îndelungată de lucru de acasă.

activitati voluntariat csr