magic ticket

MagicTICKET, vacanțe pentru 158 de familii cu copii cu afecțiuni oncologice

21 Noiembrie 2022

Fiecare copil merită să zâmbească și să fie fericit. Pentru a aduce bucuria în sufletul copiilor cu probleme grave de sănătate, Pluxee și Asociația Magic au continuat în 2022 parteneriatul strategic pentru MagicTICKET. Prin intermediul acestuia, copiii cu diagnostice grave au primit o vacanță gratuită în România. În 2022 am reușit să fim alături de 158 de familii, respectiv 489 de copii, frați/surori, părinți/bunici, oferindu-le 103 vacanțe de o săptămână și 55 de city-breaks.

magic ticket

 

Pluxee continuă, pentru al doilea an consecutiv, parteneriatul strategic pentru MagicTICKET, un proiect al Asociației Magic prin care copii cu diagnostice grave și familiile lor primesc o vacanță gratuită în România, după lungile perioade de spitalizare și tratamente chinuitoare.

Partener Magic din anul 2019, Pluxee și-a onorat pe deplin promisiunea făcută la începutul parteneriatului cu Asociația Magic, că îi va susține proiectele, activ și pe termen lung.

Anul acesta, cu sprijinul Pluxee, proiectul MagicTICKET a fost extins și cu excursii de tip city-break, în țară - pentru familiile care, din diferite motive (de obicei, legate de locul de muncă), nu pot pleca pentru o perioadă mai îndelungată.

În aceste minivacanțe, de trei zile și două nopți, copiii cu diagnostice grave și familiile lor au ocazia să viziteze orașe mari din România (pe care fie nu le-au văzut niciodată, fie le-au văzut doar de la fereastra spitalului) și să le descopere frumusețea. Ocazie cu care cei mai mulți dintre ei experimentează pentru prima oară vizite la grădini zoologice, la grădini botanice, la muzee, un film la cinema sau o plimbare cu telegondola.

Grație parteneriatului cu Pluxee, numărul familiilor cu copii grav bolnavi care au beneficiat de vacanțe MagicTICKET s-a dublat: de la 80 de familii anul trecut şi 287 de persoane, la 158 de familii anul acesta, respectiv 489 de copii, frați/surori, părinți/bunici – (103 vacanțe de o săptămână și 55 de city-breaks).

magic ticket

 

„Este normal ca o companie care activează în cadrul unei comunități să ofere la rândul său din ceea ce face, pentru a ajuta și a contribui astfel la creșterea standardelor de viață si la educație. Unul dintre produsele noastre este despre petrecerea timpului liber alături de cei dragi, despre momente de relaxare care să ne ajute să ne încărcăm bateriile și să mergem mai departe. Așa am ales să oferim momente de bucurie și celor mai puțin norocoși dintre noi, vacanțe în familie, pe care să le petreacă în țară, care să le dea posibilitatea să se reunească după perioadele dificile petrecute în spital. Ne bucurăm că acest proiect a crescut an de an, că anul acesta am reușit să susținem mai multe vacanțe față de anul trecut – 831 de zile de vacanţă faţă de 467 de zile în anul trecut. Dorim să continuăm acest proiect și pe viitor să îi adăugăm noi componente, care să îl îmbogățească și să aducă mai multă bucurie” - Manuel Fernandez Amezaga, CEO Pluxee Romania & Bulgaria.

magic ticket

 

”Într-o perioadă intens încărcată emoțional și financiar, este cu atât mai important să putem oferi copiilor grav bolnavi și familiilor lor (și) un moment de respiro de la grijile, spaimele, durerile care îi copleșesc. Fie că văd pentru prima oară marea, fie că merg în prima lor vacanță împreună, ca familie, mai ales după luni în șir în care au văzut numai ace și ziduri de spital, aceste zile înseamnă pentru ei, pe lângă recăpătarea forțelor, secătuite mult sub limita suportabilului, multe amintiri frumoase împreună și multă speranță, recăpătarea poftei de viață și a dorinței de a lupta în continuare cu boala, cu și mai mare determinare. Iar toată lupta aceasta a lor vine cu lecții importante pentru fiecare dintre noi: lecții de curaj și nerenunțare. Sprijinul generos, oferit proiectului MagicTICKET de către partenerii-prieteni de la Pluxee România, este deosebit de valoros, pentru că ne oferă posibilitatea să ajutăm mai mult, mai multe familii cu copii grav bolnavi” - Raluca Crișan, coordonator proiect MagicTICKET.

magic ticket

 

Ca o recunoaștere a impactului său, proiectul MagicTICKET a obținut premiul al II-lea la secțiunea ”Programe”, la Gala Societății Civile, din 28 septembrie 2022.

Mai multe detalii despre proiectul MagicTICKET gasiti aici.