calculatoare donate - Pluxee

48 de calculatoare donate prin „Dăm un Byte de Ajutor!”

12 Octombrie 2020

Tehnologia face parte din viața noastră și ne oferă acces la o viață plină de oportunități. Din păcate, nu toți românii își permit să folosească beneficiile tehnologiei. În pandemie, cu atât mai mult, calculatoarele au devenit o adevărată necesitate pentru continuarea educației copiilor. Ne-am dorit să putem schimba ceva în acest sens, pentru a le oferi celor mici oportunitatea unui start bun în viață. Pentru asta, în 2020 am donat 48 de calculatoare recondiționate, pentru copiii din 4 școli, în cadrul proiectului „Dăm un Byte de Ajutor!”

Pentru al doilea an consecutiv, am ales să transformăm parte din echipamentele noastre IT uzate în calculatoare funcționale pentru școlile din zone marginalizate, prin platforma națională de donații de calculatoare EduClick, a Asociației Ateliere Fară Frontiere.

Toți copiii trebuie să aibă acces la echipamentele necesare care să îi ajute să își continue studiile în condiții de siguranță. Elevii a 4 școli beneficiază acum de sprijin constând într-o donație de 48 calculatoare recondiționate în cadrul proiectului „Dăm un Byte de Ajutor!”

Tehnologia este parte din aproape toate activitățile din viață noastră și este indispensabilă în educație, mai ales în această perioadă. Pentru că înțelegem importanța educației, mai ales în contextul suspendării cursurilor ca măsură împotriva răspândirii noului coronavirus, am decis să susținem activitatea atelierului de inserție socio-profesională reconect, unde echipamentele uzate sunt colectate, sortate, reutilizate sau reciclate de o echipă formată din persoane dezavantajate, căreia AFF îi acordă asistență necesară formării pentru piața muncii.

Cele 48 calculatoare au ajuns în luna iulie la Şcoala Gimnazială Ionești și Şcoala Gimnazială Stoilești din județul Vâlcea, la Şcoala Gimnazială Constantin Tomescu Pleșești din județul Suceava și la Liceul cu Program Sportiv Bacău, împreună cu toate perifericele necesare elevilor pentru participarea la cursurile online, după ce au fost recondiționate, curățate și pregătite spre a fi folosite la lecții.

Dăm un Byte de Ajutor” este un proiect dedicat reducerii decalajului informatic dintre zonele rurale și cele urbane, asociația donând până în prezent peste 17.000 de calculatoare recondiționate către școli, organizații non-profit și instituții publice sociale pentru implementarea de proiecte educaționale ai căror beneficiari sunt tineri și copii din comunități defavorizate.