cardul pentru sprijin educational

Cum și unde poți folosi cardul pentru sprijin educațional Edu Pass

9 Mai 2022

Toți copiii merită să aibă acces la educație, pentru a se bucura de un viitor cât mai bun. De aceea, EDU Pass este Instrumentul prin care Guvernul României susține elevii defavorizați asigurându-le sprijin educațional. Dacă ai primit un astfel de card, este bine să știi că poți achiziționa cu el doar produse pentru copilul tău, necesare pentru activitatea școlară. Află unde poți folosi cardul și ce poți cumpăra cu el.

Ai primit cardul Edu Pass, însă nu știi cum și unde îl poți folosi? Noul card pentru sprijin educațional este un ajutor valoros pentru părinții care pot acoperi cu greu cheltuielile școlare ale celor mici. Îți vom povesti în continuare totul despre acest beneficiu, astfel încât să îl utilizezi la adevărata sa valoare.

Ce se poate cumpăra cu cardul Edu Pass

Tichetele sociale pentru sprijin educațional încărcate pe cardul Edu Pass pot fi folosite în magazinele partenere Pluxee, care se află în toată țara. Înainte de a merge la cumpărături, îți recomandăm să verifici lista magazinelor din apropiere în aplicația Pluxee. Vei vedea astfel unde poți folosi cardul și vei merge direct la locația respectivă.

Pentru că Edu Pass este un card destinat educației, poți achiziționa cu el doar produse pentru copilul tău, necesare pentru activitatea școlară. Iată ce fel de obiecte intră în această categorie:

  • Caiete, stilouri, pixuri și alte articole de papetărie.
  • Articole pentru pictură, cum ar fi planșe, acuarele, pensule
  • Ghiozdane și alte articole necesare în școli și grădinițe
  • Articole de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței

Dacă nu știi ce anume ar trebui să cumperi pentru cel mic, poți întreba la grădinița sau la școala acestuia de ce obiecte are nevoie. Nu uita să soliciți și detalii despre uniformă, ca să afli dacă trebuie să achiziționezi haine de un anumit tip.

Cum funcționează plata cu cardul Edu Pass

Plata cu cardul pentru sprijin educațional se realizează foarte simplu. Odată ce acesta e încărcat, dispui de tichete sociale electronice în valoare de 500 de lei pentru anul școlar 2021/2022. Suma este valabilă timp de un an de la încărcare, iar dacă nu o folosești în acest interval, ea va expira, iar sumele vor fi returnate statului.

Banii de pe card nu pot fi retrași de la bancomat. Nu știi ce sumă ai pe cardul pentru spriin educațional? Pentru a afla, apelează numărul 021 207 27 27, apasă tasta 1 și tastează apoi cele 16 cifre de pe fața cardului, urmate de tasta diez ( # ).

Ca să începi să folosești Edu Pass, trebuie doar să urmezi câțiva pași simpli:

  • Verifică la ce magazine din zonă poți plăti cu cardul pentru sprijin educațional.
  • Odată ce ajungi la magazin, anunță personalul că vei plăti cu Edu Pass.
  • La prima utilizare, va trebui să introduci cardul în POS, pentru ca acesta să fie validat.
  • Ți se va cere să tastezi codul PIN din 4 cifre, pe care l-ai primit odată cu cardul.

Personalul magazinului îți poate cere actul de identitate pentru a-ți confirma identitatea. De aceea, este bine să ai actul la tine atunci când mergi la cumpărături și intenționezi să plătești cu Edu Pass.

ATENTIE: Autoritățile verifică achizițiile realizate cu tichetele sociale pentru sprijin educațional

Tichetele sociale pentru sprijin educațional sunt oferite din fonduri europene și autoritățile verifică bonurile de cumpărături emise de casele de marcat ale comercianților parteneri pentru a se asigura că tichetele sunt utilizate exclusiv pentru scopul pentru care au fost acordate. Așadar, te încurajăm să utilizezi tichetele exclusiv pentru scopurile menționate pentru a evita sancțiunile impuse prin lege pentru încălcarea acestei reguli.

De ce este important să te folosești de tichetele sociale pentru sprijin educațional primite pe Edu Pass

Educația copilului tău este un lucru extrem de prețios. Aceasta îi oferă șansa de a-și crea viitorul la care visează și de a deveni un om puternic, independent și plin de încredere în el. De aceea, este important ca tu să îi fii alături și să îi oferi condițiile de care are nevoie pentru a învăța.

Cardul Edu Pass te ajută să îi achiziționezi celui mic obiectele necesare pentru grădiniță sau școală. Profită de acest beneficiu și achiziționează produsele din magazinele partenere, iar rezultatul va fi vizibil în timp. Vei observa cât de mult contează investiția în educație atunci când copilul tău îți va povesti cu bucurie despre lucrurile noi pe care le-a aflat la școală.

Folosește cu încredere Edu Pass și construiește un viitor mai bun pentru micuțul tău!