targuri de craciun

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din România în 2023

24 Noiembrie 2023

Târgurile de Crăciun sunt locul perfect pentru a-ți umple sufletul de bucurie și a te simți din nou ca în copilărie. An de an, cele mai frumoase târguri de sărbători devin adevărate atracții turistice și atrag vizitatori din întreaga țară. Ești în căutarea unor cadouri inspirate sau pur și simplu îți dorești să trăiești din plin farmecul sărbătorilor? Descoperă noi destinații de vis, perfecte pentru vacanța de iarnă.

Perioada sărbătorilor de iarnă este acel moment pe care l-ai așteptat tot anul, când ai ocazia să petreci timp de calitate alături de cei dragi, să primești și să oferi cadouri, arătând recunoștință oamenilor din jurul tău.

Ușor, ușor încep să apară târgurile de Crăciun pline de dulciuri, spectacole, brazi împodobiți și voie bună. Înconjurați de aroma vinului fiert cu scorțișoară și turtă dulce, fiecare persoană care ajunge la un astfel de eveniment se simte din nou copil, în timp ce admiră bradul uriaș sau obiectele handmade aflate la vânzare.

Dacă plănuiești o vacanță sau vrei să le recomanzi colegilor tăi un loc bun de vizitat înainte de sărbători, ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase târguri de Crăciun din România în 2023.

Târguri de Crăciun - de ce lucruri e bine să ții cont

Târgurile de Crăciun sunt locuri care par desprinse din povești, așa că atunci când ajungi la un astfel de eveniment nu știi ce să faci mai întâi: să admiri tot ce e în jur, să mănânci bunătăți sau să cumperi suveniruri? Răspunsul este simplu: câte puțin din toate. Ca să te asiguri că te distrezi și eviți stresul când participi la un astfel de eveniment, iată câteva sfaturi utile:

  • Îmbracă-te bine și încalță-te comod, mai ales dacă participi la un târg de Crăciun din alt oraș. Ar fi păcat să îți strici plăcerea din cauza frigului sau să te doară picioarele de la încălțăminte. Vei avea multe de văzut, iar dacă ești cu familia vei petrece probabil destul de mult timp bucurându-te de eveniment.
  • Ai grijă de portofel, telefon și geantă. Evident, e frumos să te gândești că toți suntem mai buni de sărbători, însă este recomandat să dai dovadă de prudență, mai ales când te afli într-un loc aglomerat.
  • Ia cu tine cardurile Pluxee Cadou sau Pluxee Gusto, niciodată nu știi cum găsești la  târg și comercianți parteneri Pluxee.
  • Caută cadouri pentru cei dragi. Dacă nu ai idei pentru darurile de Crăciun, la astfel de târguri vei găsi cu siguranță obiecte care merită dăruite. În plus, vei ajuta micile afaceri locale.
     

Care sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun din România

Dacă te întrebi ce destinații să pui pe listă în această iarnă, ți-am pregătit o listă cu târgurile de Crăciun la care merită să participi:

  • Târgul de Crăciun de la Cluj - un concept marca UNTOLD, îl găsești chiar în inima Clujului, în piața Unirii și are loc de pe 24 noiembrie până pe 1 ianuarie 2024. Clujul e un oraș care merită vizitat oricând, cu atât mai mult când e împodobit de sărbătoare. De la târg nu vor lipsi poveștile pentru copii, spuse în Căsuța lui Moș Crăciun, colindele și bunătățile aduse de producători locali. În plus, în Piața Unirii este amplasată o roată panoramică înaltă de 24 de metri, perfectă pentru admirat orașul de sus.
  • Târgul de Crăciun de la Brașov - este organizat într-unul dintre cele mai frumoase locuri din oraș - Piața Sfatului. Va fi deschis în perioada 30 noiembrie - 7 ianuarie 2024, așa că îl poți bifa pe listă chiar și dacă nu ajungi înainte de sărbători. La târg te așteaptă un brad de 26 de metri, pe lângă care sunt amplasate multe căsuțe pline de surprize pentru adulți și copii: dulciuri, haine, accesorii și alte cadouri minunate. A nins deja la Brașov, ai deci toate șansele unui târg de Crăciun de poveste.
  • Târgul de Crăciun de la Sibiu - un alt loc magic, care te face să te simți ca în mijlocul unei povești. Organizatorii au pregătit deja patinoarul, Atelierul lui Moș Crăciun și ceva ce nu ar trebui să ratezi: spectacole de lumini pe clădirile din Piața Mare. La târg și-au anunțat participarea numeroși comercianți, care vor fi prezenți până pe 2 ianuarie.
  • Târgul de Crăciun de la Timișoara - te așteaptă cu multe surprize și este deschis de pe 26 noiembrie 2023 până pe 7 ianuarie 2024. E întins pe o suprafață uriașă, fiind organizat în Piața Victoriei, în Piața Libertății, pe străzile Mărășești și Victor Vlad Delamarina, precum și în parcarea Modex. Aici vei găsi tot ce ți-ai putea dori: patinoar, tarabe cu cadouri și mâncare, parc de distracții, meșteșugari, artiști plastici și o roată uriașă, pentru a admira de sus orașul.
  • Târgul de Crăciun de la Craiova - a intrat în top 100 cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa și te așteaptă cu un brad creat numai din luminițe și căsuțe realizate de o echipă de sculptori în perioada 17 noiembrie - 2 ianuarie 2024. Organizatorii au pregătit inclusiv spectacole cu muzică pentru copii, iar spațiul este suficient pentru a te distra cu cei dragi: găsești toate atracțiile în Centrul Vechi, Piața Mihai Viteazul și Parcul Nicolae Romanescu.
  • Târgul de Crăciun de la București - în acest an în capitală vor fi doua târguri de Crăciun. Târgul de Crăciun din Piața Constituției ce își deschide porțile în perioada 30 noiembrie-26 decembrie și târgul de Crăciun din Drumul Taberei, West Side Christmas Market, ce se va deschide pe 29 noiembrie.

Îți dorești să le faci o bucurie angajaților tăi? Dăruiește-le și în acest an cardul Pluxee Turist, prin care aceștia își pot rezerva o vacanță în locurile preferate din România. Poate vor alege chiar unul dintre orașele de mai sus, unde se vor putea bucura de toate atracțiile pregătite la Târgurile de Crăciun.

Sursa foto: iStock.