Cele mai frumoase targuri de Craciun Romania - Sodexo

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din România în 2021

Perioada sărbătorilor de iarnă este acel moment pe care l-ai așteptat tot anul, când ai ocazia să petreci timp de calitate alături de cei dragi, să primești și să oferi cadouri, arătând recunoștință oamenilor din jurul tău.

Ușor, ușor încep să apară târgurile de Crăciun pline de dulciuri, spectacole, brazi împodobiți și voie bună. Înconjurați de aroma vinului fiert cu scorțișoară și turtă dulce, fiecare persoană care ajunge la un astfel de eveniment se simte din nou copil, în timp ce admiră bradul uriaș sau obiectele handmade aflate la vânzare.

Dacă plănuiești o vacanță sau vrei să le recomanzi colegilor tăi un loc bun de vizitat înainte de sărbători, ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase târguri de Crăciun din România.

Târguri de Crăciun 2021 - de ce lucruri e bine să ții cont

Târgurile de Crăciun sunt locuri care par desprinse din povești, așa că atunci când ajungi la un astfel de eveniment nu știi ce să faci mai întâi: să admiri tot ce e în jur, să mănânci bunătăți sau să cumperi suveniruri? Răspunsul este simplu: câte puțin din toate. Ca să te asiguri că te distrezi și eviți stresul când participi la un astfel de eveniment, iată câteva sfaturi utile:

 • Îmbracă-te bine și încalță-te comod, mai ales dacă participi la un târg de Crăciun din alt oraș. Ar fi păcat să îți strici plăcerea din cauza frigului sau să te doară picioarele de la încălțăminte. Vei avea multe de văzut, iar dacă ești cu familia vei petrece probabil destul de mult timp bucurându-te de eveniment.
 • Ai grijă de portofel, telefon și geantă. Evident, e frumos să te gândești că toți suntem mai buni de sărbători, însă este recomandat să dai dovadă de prudență, mai ales când te afli într-un loc aglomerat.
 • Ia cu tine cardurile Cadou Pass sau Gusto Pass, niciodată nu știi cum găsești la  târg și comercianți parteneri Sodexo.
 • Caută cadouri pentru cei dragi. Dacă nu ai idei pentru darurile de Crăciun, la astfel de târguri vei găsi cu siguranță obiecte care merită dăruite. În plus, vei ajuta micile afaceri locale.

Care sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun din România

Dacă te întrebi ce destinații să pui pe listă în această iarnă, ți-am pregătit o listă cu târgurile de Crăciun la care merită să participi:

 • Târgul de Crăciun de la Cluj - îl găsești chiar în inima Clujului, în piața Unirii, până pe 31 decembrie. Clujul e un oraș care merită vizitat oricând, cu atât mai mult când e împodobit de sărbătoare. De la târg nu vor lipsi poveștile pentru copii, spuse în Căsuța lui Moș Crăciun, colindele și bunătățile aduse de producători locali. În plus, în Piața Unirii este amplasată o roată panoramică înaltă de 24 de metri, perfectă pentru admirat orașul de sus.
 • Târgul de Crăciun de la Brașov - este organizat într-unul dintre cele mai frumoase locuri din oraș - Piața Sfatului. Va fi deschis până pe 9 ianuarie, așa că îl poți bifa pe listă chiar și dacă nu ajungi înainte de sărbători. La târg te așteaptă un brad de 26 de metri, pe lângă care sunt amplasate multe căsuțe pline de surprize pentru adulți și copii: dulciuri, haine, accesorii și alte cadouri minunate.
 • Târgul de Crăciun de la Sibiu - un alt loc magic, care te face să te simți ca în mijlocul unei povești. Organizatorii au pregătit deja patinoarul, Atelierul lui Moș Crăciun și ceva ce nu ar trebui să ratezi: spectacole de lumini pe clădirile din Piața Mare. La târg și-au anunțat participarea 80 de comercianți, care vor fi prezenți până pe 2 ianuarie.
 • Târgul de Crăciun de la Oradea - Piața Unirii s-a umplut de lumină și de culoare, iar așa va rămâne până pe 2 ianuarie. Vei găsi aici tarabe cu bunătăți, Casa lui Moș Crăciun, trenuleț pentru copii, carusel și un brad superb, care te va fermeca și îi va încânta pe cei mici.
 • Târgul de Crăciun de la Timișoara - te așteaptă cu multe surprize și este deschis până pe 15 ianuarie. E întins pe o suprafață uriașă, fiind organizat în Piața Victoriei, în Piața Libertății, pe străzile Mărășești și Victor Vlad Delamarina, precum și în parcarea Modex. Aici vei găsi tot ce ți-ai putea dori: patinoar, tarabe cu cadouri și mâncare, parc de distracții, meșteșugari, artiști plastici și o roată uriașă, pentru a admira de sus orașul.
 • Târgul de Crăciun de la Craiova - a intrat în top 100 cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa și te așteaptă cu un brad creat numai din luminițe și căsuțe realizate de o echipă de sculptori.  Organizatorii au pregătit inclusiv spectacole cu muzică pentru copii, iar spațiul este suficient pentru a te distra cu cei dragi: găsești toate atracțiile în Centrul Vechi, Piața Mihai Viteazul și Parcul Nicolae Romanescu.
 • Târgul de Crăciun de la București - în acest an, târgul din capitală s-a adaptat contextului și are dimensiuni reduse față de anii trecuți. Totuși, dacă ajungi în Piața Universității și vrei să te întâlnești cu Moșul, să cumperi bunătăți sau să îi dai pe cei mici în carusel, merită să ajungi. Evenimentul are loc până pe 26 decembrie și are o taxă de intrare de 5 lei, dacă achiziționezi biletul online, sau 7 lei la poartă. Trebuie să știi că Opera Națională organizează, în premieră, un târg de Crăciun în Capitală. Acesta și-a deschis porțile pe 3 decembrie și este organizat în parteneriat cu Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. Bucureștenii îl pot vizita până pe 31 decembrie, iar intrarea este gratuită.

Îți dorești să le faci o bucurie angajaților tăi? Dăruiește-le și în acest an cardul Turist Pass, prin care aceștia își pot rezerva o vacanță în locurile preferate din România. Poate vor alege chiar unul dintre orașele de mai sus, unde se vor putea bucura de toate atracțiile pregătite la Târgurile de Crăciun.

New call-to-action

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.