6 destinatii in Transilvania cu card de vacanta Sodexo

Top 6 destinații din Transilvania care te vor face să te (re)îndrăgostești de România

De cele mai multe ori suntem atrași de locuri îndepărtate, de necunoscut, însă ultimul an ne-a determinat să ne întoarcem privirile spre acasă, spre România, și să începem să o redescoperim. Nu doar noi am făcut acest lucru, ci și jurnaliștii National Geographic care au inclus Transilvania pe lista celor mai populare destinații pentru familii pentru acest an. 

Tocmai de aceea, ne-am propus și noi să te ajutăm să cunoști România. Ți-am pregătit o listă  cu 6 unități de cazare din Transilvania unde vei redescoperi țara extraordinar de frumoasă! Toate aceste locații acceptă plata cu cardul de tichete de vacanță Turist Pass de la Sodexo by Mastercard. 

Fii un boier contemporan la Conacul Archia

Situat în Deva, Conacul Archia are o poveste extrem de frumoasă, o poveste care implică trei generații ale unei familii din Transilvania implicată trup și suflet în transformarea unui fost CAP într-un loc care te face acum să te simți boier contemporan. Fiecare cameră are o temă care te face să te întorci în timp și să te bucuri din plin de tot ceea ce înseamnă Transilvania. 

destinatii turistice unde poti palti cu card tichete de vacanta   

Lecțiile de echitație sau plimbările cu poneiul sunt doar două dintre activitățile de care te poți bucura alături de familia ta. Conacul Archia poate fi locul perfect pentru iubitorii de cai. În plus, pe toată perioada cazării, vei primi toată atenția unui personal cu foarte multă experiență.

   

Conacul Archia a câștigat, în 2017, premiul de „Cea mai bună pensiune stil boutique” în cadrul galei Top Hotel Awards România. Iar cum nici o vacanță de vară nu este completă fără timpul petrecut la piscină, conacul Archia are o piscină perfectă pentru pentru zilele însorite de vară. 

Pensiune cu piscina conac archia, plata cu card de vacanta Sodexo

Conacul Ambient, pensiunea din Brașov, premiată de specialiști

Aflat în Cristian, județul Brașov, Conacul Ambient a fost premiat, în 2019, în cadrul celui mai prestigios eveniment al industriei hoteliere din România, TopHotel Awards, primind locul intâi la pentru Pensiunea Anului în stil Tradițional în România. 

Odată ajuns acolo, te vei îndrăgosti instant de acest loc care te transpune înapoi în timp, desprins parcă dintr-o nuvelă istorică. Aici ospitalitatea autentică este nelipsită, iar răsfățul este garantat. În zilele petrecute aici vei putea să te bucuri din plin atât de piscina interioară, cât și de cea exterioară, iar orele petrecute la saună sau la masaj, prin starea de bine pe care ți-o oferă,  te vor ajuta din plin să te deconectezi de cotidian și să reușești să îți reîncarci bateriile.  

Cazare într-un castel clasicist baroc din Mureș

Povestea Castelului Haller a început să fie scrisă cu sute de ani în urmă, undeva în județul Mureș. De-a lungul timpului, clădirea construită în stil baroc a deservit drept școală, internat, sediul miliției și al Consiliului Popular, iar în 1990 a fost abandonată. A fost apoi restaurată și transformată drept primul castel renovat în pensiune turistică din Transilvania. 

 

Camerele te vor transpune într-o eră străveche a nobilimii, în timp ce, în perioada petrecută la castel, vei putea degusta diferite soiuri de vin adăpostite în crama cu o capacitate de 100 de locuri aflată la subsolul castelului. Vara, te poți relaxa pe terasa amenajată în grădina castelului. 

Camera interior Castel Haller Mures

Cazare în Sinaia cu cardul de vacanță Turist Pass 

Inaugurat în toamna anului 2005, Hotelul Bastion din Sinaia se află pe Domeniul Regal Peleș, chiar pe drumul care urcă la castel. Aici poți petrece câteva zile extraordinare într-o atmosferă încărcată de istorie și cultură. 

În cele 12 camere matrimoniale și un apartament, stilul aristocrat și elementele moderne se îmbină armonios, creând o atmosferă relaxantă de care te vei bucura din plin.  Fiind cazat aici, poți ajunge foarte ușor, pentru o plimbare, în parcul „Dimitrie Ghica” din Sinaia, la Castelul Peleș, Mănăstirea Sinaia sau Cazinoul Sinaia. 

Cazează-te la un biohotel folosind cardul de vacanță Turist Pass de la Sodexo

Wolkendorf Hotel este un biohotel aflat la marginea pădurii din localitatea Vulcan din județul Brașov. De la modul în care funcționează, protejând mediul și folosind responsabil resursele, la preparatele bio de care te poți bucura la mesele luate în cadrul hotelului, întreaga experiență pe care o vei avea aici va fi excepțională. În plus, dacă pentru tine vacanța înseamnă și măcar o zi petrecută la spa, acesta este, cu siguranță, locul potrivit pentru tine. Wolkendorf Hotel are un spa creat în mijlocul naturii. Astfel, vei reuși să te deconectezi complet de la stilul de viață citadin, iar zilele petrecute aici te vor ajuta să revii cu forțe proaspete din micul răgaz pe care ți l-ai oferit.  

Hotel Wolkendorf , bihotel, Brasov

Relaxează-te în inima Transilvaniei, la Cincșor

Te poți bucura din plin de liniștea satelor săsești din Transilvania printr-un sejur la Casele de oaspeți din Cincșor, județul Sibiu. Fie că alegi să te cazezi în vechea școală, în vechea casă parohială sau în celelalte case, Frank și țărănească, te vei putea bucura de o experiență extrem de frumoasă, iar mâncarea va fi pe măsură. Tradițiile bucătăriei din Transilvania, cea săsească, cea maghiară și cea românească, îți vor bucura papilele gustative. 

  Case oaspeti Cincsor, cazare cu vouchere vacanta

Cum ți se par? Cu siguranță ți s-a făcut dor de o vacanță aproape de casă! Descoperă România aproape de tine cu cardul Turist Pass de la Sodexo. Rezervă-ți acum concediul acasă, în România!

Vezi mai multe

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.