Folosirea voucherelor de vacanta in 2022 | Sodexo Romania
Utilizare vouchere vacanta 2022. palarie, ochelari de soare si troler

Cum pot fi folosite voucherele de vacanță în 2022

Îți dorești să le oferi angajaților tăi un beneficiu extra salarial destinat relaxării și stării lor de bine? Cardurile de vacanță au devenit în ultimii ani tot mai populare, datorită avantajelor pe care le oferă atât pentru companii, cât și pentru angajați. Descoperă în continuare cum pot fi folosite voucherele de vacanță sub formă de card, cât sunt valabile și ce beneficii pot aduce companiei tale.

Voucherele de vacanță - alternativa la prima de concediu

Concediile le permit angajaților să se detașeze de stres și să iasă din rutina zilnică, pentru a reveni ulterior la birou cu energie și bună dispoziție. Din păcate, responsabilitățile vieții de zi cu zi pot micșora considerabil bugetul alocat concediului. De aceea, unii angajatori aleg să își recompenseze echipa cu prime de vacanță, oferind astfel un sprijin important pentru acea perioadă de relaxare de care oricine are nevoie cel puțin o dată pe an.

Acordarea de vouchere care să fie folosite pentru vacanță a apărut ca o alternativă la prima de concediu, acestea fiind avantajoase în același timp pentru angajați și companii:

  • Angajații primesc un beneficiu extra salarial pe care îl pot folosi pentru a petrece un concediu relaxant, alături de cei dragi. Totodată, au la dispoziție oferte speciale, pe care hotelurile și pensiunile le pregătesc pentru deținătorii cardurilor de vacanță.
  • Companiile își motivează angajații, iar sumele cheltuite pentru asta beneficiază de un tratament fiscal special. Voucherele de vacanță reprezintă cheltuieli deductibile și sunt scutite de contribuția asiguratorie pentru muncă, în valoare de 2,25% din salariul brut al angajatului.

Folosirea voucherelor de vacanță - unde pot utiliza angajații tăi cardul Turist Pass

În cazul în care iei în calcul să acorzi un astfel de beneficiu echipei tale, te vei bucura să afli că Turist Pass, cardul de vacanță de la Sodexo, poate fi utilizat ca metodă de plată în numeroase unități de cazare din România. Angajații care primesc cardul de vacanță Turist Pass își pot organiza concediul mult visat în diferite moduri:

  • Prin agenția turistică - este de ajuns ca utilizatorii să acceseze rețeaua de parteneri Sodexo, unde vor găsi agențiile acceptă folosirea voucherelor de vacanță pentru plata sejururilor. Harta interactivă permite oricărei persoane să găsească partenerii din zona în care se află, pentru o cât mai mare ușurință în utilizare.

  • Prin site-uri de rezervări - platforme precum Booking sau Travelminit le asigură utilizatorilor Turist Pass o experiență simplă de rezervare, afișând hoteluri și pensiuni care acceptă carduri sau vouchere de vacanță. Rezervarea se poate face online, iar plata se efectuează ulterior, la începutul sau finalul sejurului.

  • Prin rezervare direct la hotel sau pensiune - odată ce dețin cardul Turist Pass, angajații tăi își pot căuta cazarea dorită, cu ajutorul aplicației My Sodexo. Tot prin această aplicație, utilizatorii pot face plata contactless, direct cu telefonul, pot vizualiza soldul tuturor cardurilor de beneficii extra salariale Sodexo și pot afla care sunt ofertele partenerilor noștri.
Voucherele de vacanță sunt valabile timp de un an de la acordare, ceea ce înseamnă că echipa ta are suficient timp pentru a-și folosi beneficiile. Suma poate fi utilizată pentru mai multe concedii, iar maximul pe care îl poți acorda fiecărei persoane este de 18.000 de lei pentru un an fiscal. 

Pentru ca voucherele de vacanță să poată fi folosite mai simplu și mai sigur, acestea se acordă exclusiv sub formă de card. Prin intermediul cardului, utilizatorii Turist Pass pot achita atât cazarea, cât și pachetele turistice compuse din cazare și masă.

Cardul cu vouchere de vacanță este o modalitate prin care îți poți răsplăti și motiva totodată angajații, ajutându-i să fie mai relaxați, mai mulțumiți și, în consecință, mai eficienți la birou. Oferă-le posibilitatea de a se detașa de muncă și de a petrece un concediu binemeritat, iar ei vor aprecia cu siguranță gestul tău.

Vezi mai multe

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.