Cum iti organizazi vacanta cu buget redus- Cardul de vacanta Turist Pass Sodexo

Organizează-ți vacanța ideală cu un buget redus cu ajutorul cardului de vacanță

Vara este deja aici, iar asta înseamnă că ai început deja să te gândești la concediu, să faci planuri și să visezi cu ochii deschiși la plimbările care te așteaptă. De cele mai multe ori, provocarea principală în organizarea unei vacanțe constă în stabilirea bugetului: destinațiile sunt ușor de găsit, însă când socotești biletele sau benzina, cazarea și masa, trebuie să iei în calcul acele variante care se dovedesc și rentabile din punct de vedere financiar.

Ca să nu îți consumi energia sau timpul căutând soluții, ți-am pregătit o listă de trucuri care te vor ajuta să îți organizezi un concediu de vis fără să investești o avere.

Notează cheltuielile lunare și sursele de venit. Ia în calcul și beneficiile extrasalariale

Deși există și factori neașteptați, în general știi ce sumă îți intră lunar în cont și câți bani cheltuiești în medie pe alimente și utilități. După ce scazi suma alocată gospodăriei, vei avea în față exact bugetul disponibil pentru alte activități și-ți vei putea face o ideea asupra tipului de concediu pe care ți-l poți permite: câteva zile la mare sau munte sau un city break.

Dacă la muncă primești anumite beneficii extrasalariale, cum ar fi  card de vacanță, card de masă sau card cadou, le poți păstra special pentru concediu in Romania, economisind astfel banii din salariu. Voucherele sau cardul de vacanță se vor dovedi foarte utile pentru plata intregului pachet de vacanta (cazare, masa si transport), iar tichetele sau cardul cadou și de masă vor putea fi folosite în anumite restaurante si alte locuri de luat masa.

În cazul în care ai primit la muncă un card de vacanță și nu știi exact unde și cum îl poți utiliza, te vei bucura să afli că poți achita cu ajutorul său serviciile de cazare si masa la hoteluri și pensiuni din Romania.

Află mai multe despre cardul de vacanță Turist Pass

Rezervă-ți din timp cazarea și transportul și plătește cu cardul de vacanță

 

Multe persoane consideră că ofertele last minute sunt cele mai avantajose, însă adevărul este că majoritatea hotelurilor și companiilor de transport au reduceri mai mari dacă alegi să faci rezervarea din timp. Dacă vrei să zbori în țară sau în afara României, șansele maxime de a prinde cea mai ieftină cursă sunt exact cu două luni înainte de călătorie. De asemenea, dacă te miști repede și nu aștepți până în ultimul moment, ai mai multe șanse să găsești locuri disponibile.

Apelează la site-uri și agenții de încredere, ține cont de recenzii și de locurile unde poți să folosești cardul de vacanță

 

Ca să te asiguri că iei cea mai bună decizie în ceea ce privește vacanța aleasă, e bine să te orientezi către agenții cunoscute - eventual încercate de tine sau de cunoștințe - și site-uri de rezervări cu reputație pe piață. Compară ofertele înainte de a face alegerea, astfel încât să ai parte de cel mai bun preț. Ține minte că sunt situații în care pachetele costă mai mult decât dacă ți-ai lua separat cazarea și transportul, așa că dacă prețul unui sejur ți se pare piperat, sondează terenul și încearcă să îți alcătuiești propriul pachet.

E foarte important să citești și comentariile altor clienți înainte de a-ți alege hotelul, astfel încât să te asiguri că locul în care mergi este curat, bine situat și corespunde gusturilor tale. Nu uita ca, dacă ai primit ca beneficiu un card de vacanță, să verifici în primul rând unde îl poți utiliza și să-ți faci rezervarea în funcție de acest lucru, pentru a profita din plin de beneficiul acordat.

Vezi unde poți folosi cardul Turist Pass

Nu lăsa pe mâine concediul de azi și bucură-te de cardul de vacanță!

 

Există persoane care preferă să își amâne frecvent vacanța, considerând că este o risipă de bani și de timp sau că au destule activități de care trebuie întâi să se ocupe la birou. Totuși, dacă muncești fără să-ți iei ocazional concediu, riști să ajungi la epuizare, să ai mai puțină eficiență la birou și să te confrunți cu probleme de sănătate.

Așa cum în timpul zilei de muncă organismul are nevoie de pauze pentru a funcționa corespunzător, de-a lungul unui an mintea și corpul tău au nevoie de momente de relaxare. Vacanța este o ocazie perfectă de a lăsa stresul în urmă și a te încărca doar cu energie pozitivă. De altfel, o carieră de succes nu înseamnă să îți sacrifici timpul liber, ci doar să îl organizezi cât mai bine și să echilibrezi viața personală cu cea profesională.

Evită să amâni concediul, fiindcă vei ajunge să îl iei forțat de circumstanțe, cum ar fi faptul că te simți epuizat sau că rămâi cu prea multe zile libere. Un concediu luat în grabă înseamnă mai puțină planificare și cheltuieli mai mari.

Profită din plin de această vară și oferă-ți o binemeritată vacanță sau week-end-uri prelungite - te vei întoarce la birou cu bateriile încărcate și cu zâmbetul pe buze!

Esti companie? Ofera si tu angajatilor cardul de vacanta

Vreau oferta

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.