Restaurante cu specific romanesc unde poti achita cu cardul de masa

Așa cum probabil știi deja, tichetele de masă pot fi atât pe suport de hârtie, adică cele clasice, dar și în format asemănător cardurilor bancare, oferind în plus avantajul experienței digitale. Așa cum este și cardul de masă Gusto Pass Card, acest tip de tichete prezintă tehnologia Contactless și astfel poți efectua plăți fără a introduce codul PIN atunci când valoarea cumpărăturilor tale este de până în 100 lei. În plus, poți monitoriza soldul contului tău cu ajutorul aplicației MySodexo Romania, direct de pe telefonul mobil și poți observa în timp real care este suma disponibilă, rămasă. Nu te gândi că acest card poate fi folosit doar în magazine, supermarketuri. Poți lua cardul Gusto Pass Card chiar și atunci când vrei să iei cina în oraș, la unul dintre restaurantele tale preferate. În lista de 67.000 de parteneri Sodexo se numără atât magazinele cunoscute, cât și hoteluri, pensiuni și restaurante. În articolul de astăzi noi ți-am pregătit patru dintre cele mai populare și îndrăgite restaurante cu specific românesc din București. Fie că locuiești în Capitală, fie că ești într-o scurtă vizită aici, merită să faci o oprire la una dintre locațiile următoare și să savurezi cele mai gustoase preparate din bucătăria tradițional românească.

Caru’ cu Bere

Începem prezentarea cu unul dintre cele mai emblematice restaurante ale Bucureștiului: Caru’ cu Bere. Proveniența numelui o poți intui rapid. Restaurantul datează de pe vremea când berea era adusă aici cu carele trase de cai. Da, cam atât de multă istorie are acest local, așa că merită să îi treci pragul, măcar pentru a descoperi arhitectura unică și meniul bogat. Îl recomandă nu doar atmosfera lui care pare să închidă povești rămase aici de 130 de ani, ci și gustările absolut delicioase care ne duc cu gândul la rețetele tradiționale pe care le savuram atunci când eram mici și petreceam vacanțele la țară, la bunici: mămăliguță cu unt, brânză telemea și smântână, alături de ou ochi prăjit în tigaie, plăcinte cu brânză, orez cu lapte și dulceață de cireșe. Avantajul este că aici poți achita meniul zilei folosind cardul de masa Gusto Pass Card, așa că nu trebuie să-ți faci griji cu privire la modul de plată. Adresa: Strada Stavropoleos, nr. 5, Bucureşti. Citește și: Cu cardul Gusto Pass economisesti timp

Hanu’ lui Manuc

Obiectiv turistic sau restaurant? Hanu’ lui Manuc le îmbină perfect pe amândouă, fiind singurul han tradiţional funcţional din Europa, care de două secole dă pulsul Capitalei. Servește drept restaurant, hotel, cafenea, cramă şi chiar scenă de spectacole. Te poți convinge de farmecul acestei locații rezervând o masă și gustând alături de prietenii tăi mâncarea tradițională servită aici. Dacă alegi să iei cina, începând cu ora 20, ai posibilitatea să te bucuri și de programele artistice specifice localului. Dansuri populare din Moldova și Folclor din Țara Oașului vor anima atmosfera. Adresa: Str. Franceză, nr. 62, Sector 3, București.

Hanu’ Berarilor

Face și el parte din seria caselor istorice ale Bucureștiului, care au fost restaurate și transformate în restaurante. Celebru în Capitală, Hanu’ Berarilor te va întâmpina cu o atmosferă primitoare, cu cele mai bune preparate, alături de cele mai bune soiuri de bere. Cu recenzii de 4,5 stele din 5 pe TripAdvisor, Hanu’ Berarilor este unul dintre cele mai recomandate localuri în care în special turiștii străini pot veni aici pentru a descoperi adevărata bucătărie românească, țărănească, dar și componente din bucătăria urbană și chiar cea boierească. Așa că, dacă îți dorești un weekend de răsfăț culinar servit ca la cartea, Hanu’ Berarilor este locul în care poți merge fără să fii dezamăgit. Adresa: Hanu’ Berarilor Elena Lupescu: Bd. Pache Protopopescu, nr. 51, București. De asemenea, pe lângă restaurantele specificate deja în rândurile acestui articol, ai posibilitatea de a folosi cardul Gusto Pass și în următoarele locații din București: Hard Rock Cafe, Moritz Eis, La Estancia, Hotel Arc de Triomphe.

Dăruiește zilnic o porție de energie echipei tale

Oferă cardul Gusto Pass!

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.