Turist Pass

Turist Pass: daruieste-le angajatilor tai vacante de neuitat, acum si prin Booking.com

Anul 2020 aduce o nouă tendință în turism: destinațiile internaționale, care până de curând trezeau cel mai mare interes, sunt înlocuite cu vacanțe pe teritoriul național. Ca urmare a restricțiilor de trafic, dar și a recomandărilor specialiștilor în sănătate, turiștii își regândesc planurile de vacanță și încep să își redescopere țara.

În acest context, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, prin Direcția Generală Turism, încurajează angajatorii să ofere vouchere de vacanță, acestea reprezentând o soluție excelentă de motivare a echipei și totodată o modalitate de a sprijini economia românească, încurajând turismul local.

Află în continuare ce avantaje au voucherele de vacanță, cum se acordă și cum se utilizează, precum și ce facilități au angajații tăi prin cardurile Turist Pass.

De ce merită să acorzi angajaților cardul de vacanță Turist Pass

Un pachet de beneficii extrasalariale adaptat la nevoile angajaților tăi îți poate aduce o echipă mai motivată și mai fidelă, dar și noi candidați valoroși, interesați de pozițiile deschise în compania ta. Acordând vouchere de vacanță, îți ajuți angajații să rămână în formă și să își încarce anual bateriile cu un binemeritat concediu dăruit de companie. Crescându-le puterea de cumpărare, le oferi un plus de motivație și îi determini să se întoarcă la birou relaxați și binedispuși.

Voucherele de vacanță și cardul Turist Pass pot fi utilizate de angajați pentru plata sejurului la hoteluri și pensiuni din întreaga țară, dar și pentru rezervările de pachete turistice efectuate prin agențiile de turism. Iată ce spune Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri despre această facilitate acordată de angajatori:

Voucherele de vacanță, acordate atât personalului din sectorul public, cât și celui din sectorul privat pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern, au produs un impact pozitiv din punct de vedere economic și social. 

Sunt soluţia optimă pentru a susţine refacerea capacităţii de muncă a întregii echipe. În sectorul privat, acestea pot fi acordate tuturor angajaţilor care au un contract individual de muncă, iar valoarea maximă poate ajunge la 13.380 de lei, echivalentul a 6 salarii minim brute, garantate pe ţară.

Printre avantajele angajatorilor care acordă vouchere de vacanță menționăm 100% deductibilitate fiscală în limita a 13.380 Lei/angajat/an fiscal și scutirea de contribuția asiguratorie pentru muncă, în valoare de 2,25% din salariul brut al angajatului. Voucherele de vacanță sunt de asemenea scutite de la plata contribuțiilor sociale datorate de angajat.

Citește și: Voucherele de vacanta 2020: tot ce ar trebui sa stii despre Turist Pass

Ce avantaje are cardul de vacanță Turist Pass

În 2020, în contextul măsurilor de prevenție împotriva îmbolnăvirii cu Covid-19, autoritățile au decis ca voucherele de vacanță să se acorde exclusiv sub formă de card. 

Iată ce avantaje îți oferă cardul Turist Pass

 • Simplitate mai mare în acordare - înmânezi cardurile o singură dată angajaților, apoi le reîncarci online, rapid, comod și sigur.
 • Acces non-stop la soldul cardului de vacanță - angajații tăi pot oricând vizualiza istoricul tranzacțiilor și harta unităților turistice partenere prin intermediul aplicației MySodexo.
 • Plata sigură și rapidă a sejurului - utilizatorii cardului Turist Pass pot achita cu cardul la POS sau cu telefonul mobil, prin aplicațiile Apple Pay / SodexoPay, precum și online la partenerii agreați.
 • Valabilitate extinsă - cardul Turist Pass este valabil timp de 5 ani, iar sumele aflate pe acesta pot fi utilizate timp de un an de la data încărcării.

Care sunt pașii prin care comanzi cardul Turist Pass pentru echipa ta

Comanda cardurilor de vacanță Turist Pass se realizează foarte simplu și nu necesită cheltuieli suplimentare. Poți alege să faci comanda și să alimentezi cardurile ulterior, urmând pașii de mai jos:

 • Semnezi contractul cu Sodexo și plasezi comanda pentru cardurile de care ai nevoie, în funcție de numărul de angajați din companie.
 • Primești cardurile de vacanță în 7 zile de la plasarea comenzii, apoi le poți înmâna angajaților tăi.
 • Plasezi comanda de încărcare a cardurilor oricând dorești, iar acestea vor fi încărcate în aceeași zi.

Parteneriatul Sodexo - Booking.com

Pentru că ne dorim să oferim angajaților din România cât mai multe variante prin care să-și poată utiliza beneficiile extrasalariale, am încheiat de curând un parteneriat cu cea mai importantă platformă de rezervări online din lume, Booking.com.

Pe Booking, utilizatorii pot alege dintr-un număr mare de hoteluri, pensiuni și apartamente, iar plata cu cardul de vacanta Turist Pass se poate efectua la sediul unității de cazare, în ziua începerii sejurului. Astfel, dacă rezervi prin Booking poți beneficia de mai multă flexibilitate, datorită faptului că vacanța nu trebuie achitată pe moment și poate fi anulată în condițiile specificate pe site.

Iată cum se poate rezerva și achita un sejur la partenerii Sodexo care acceptă plata prin cardul Turist Pass:

 1. Cauți zona din România în care vrei să călătorești și selectezi perioada
 2. Filtrezi proprietățile după opțiunea "Plătește cu cardul Sodexo Turist Pass"
 3. Rezervi camera și îți completezi datele personale
 4. Alegi să plătești direct în momentul cazării
 5. Ai rezervarea finalizată

Ofera Cardul Turist angajatilor tai

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.