Recunoastere performante angajati

Recunoașterea performanțelor angajaților: cum le arăți că îi apreciezi

8 Septembrie 2020

Recunoașterea performanței angajaților este un element esențial pentru motivarea echipei. Oamenii își doresc să se simtă văzuți și apreciați pentru ceea ce fac, simțind astfel că munca lor contează cu adevărat pentru companie. Te întrebi cum îți poți demonstra aprecierea și cum poți răsplăti performanța echipei? Ți-am pregătit o serie de metode eficiente, precum și câteva mesaje pe care le poți trimite către angajații tăi pentru a îți exprima recunoștința.

Când vine vorba de echipa ta, știi cât de important este ca fiecare angajat să se simtă apreciat pentru munca depusă. Astfel, pe lângă salariul lunar, e necesar să găsești și alte stimulente prin care să-ți motivezi angajații valoroși, demonstrându-le că le recunoști performanțele. 

Iată în continuare câteva metode simple prin care îți poți arăta aprecierea față de angajați și ce mesaje de apreciere poți să le oferi:

Premiile pentru top performeri - o bună metodă de recunoaștere a performanțelor angajaților

Tot mai multe companii încep să pună accent pe recompensarea celor mai buni angajați, acordând lunar, trimestrial sau anual diplome și premii pentru performanță. Dacă vrei să implementezi și tu această inițiativă, dar nu dispui de un buget consistent, poți înlocui premiile în bani cu diplome de excelență și obiecte branduite. 

De asemenea, ai oricând posibilitatea de a apela la beneficiile extrasalariale, care te ajută să oferi mai multă valoare cu mai puțin buget consumat, fiind considerate cheltuieli deductibile.

Citește șiConceptul de creativitate și performanță la muncă

Mesajele de apreciere pentru angajați - binevenite pentru moralul echipei tale

Mulțumirile cântăresc mai mult decât te aștepți, în special când vin de la angajator și sunt spuse din suflet. Asigură-te că le reamintești destul de des angajaților tăi cât de mult le apreciezi munca depusă și rezultatele obținute.

Modul în care alegi să îți exprimi aprecierea poate fi unul discret, dacă preferi să trimiți mesaje personale de mulțumire, însă la fel de bine poți trimite un e-mail către întreaga companie, nominalizând persoanele care au obținut cele mai bune rezultate.

Îți oferim câteva sugestii de mesaje de apreciere pentru angajați, prin care îți poți exprima recunoștința față de ei:

  • Mulțumesc pentru tot ceea ce faci, pentru orele dedicate muncii și zâmbetele pe care le aduci pe chipul clienților și colegilor deopotrivă.
  • Ești o inspirație pentru noi toți și mă bucur să te am în echipă. Ești un profesionist valoros și o persoană deosebită, care aduce valoare companiei noastre.
  • Știu că dai tot ce ai mai bun pentru a obține rezultate excelente și observ asta zi de zi. Mă bucur că lucrăm împreună și apreciez tot ceea ce faci pentru echipa noastră.
  • Ai fost întotdeauna unul dintre oamenii de bază în compania noastră și pentru asta îți mulțumesc. Atitudinea și rezultatele tale vorbesc de la sine și trezesc admirația întregii echipe.
  • Oamenii sunt cea mai valoroasă resursă a unei companii, iar tu ești unul dintre cei mai valoroși membri ai echipei noastre. Îți mulțumim pentru tot ceea ce faci!

Citește și: Evaluarea performanției angajaților: criterii și metode

Oferirea unor avantaje pentru timpul liber - o metodă excelentă de recompensarea și motivarea angajaților

Angajații care obțin rezultate bune se implică în tot ceea ce fac, însă în timp pot ajunge să sufere de sindromul epuizării profesionale, cunoscut și ca burnout. Cum te poți asigura că membrii echipei tale rămân sănătoși și în formă? Le dăruiești mai multe avantaje pentru timpul liber, pentru a-i ajuta să-și echilibreze viața personală cu cea profesională.

Două soluții excelente pentru timpul liber sunt cardurile Pluxee Cultura și Pluxee Turist, beneficii extrasalariale gândite special pentru motivarea și răsplătirea angajaților:

Cardul Pluxee Cultura  - este un beneficiu destinat timpului liber. Prin acesta, angajații tăi își pot achita intrarea la spectacole de teatru, film sau balet, expoziții, parcuri de distracții, concerte și alte evenimente. Tot prin cardul de activități culturale, angajații pot alege să cumpere rechizite pentru copii, manuale sau cărți de la un număr mare de librării din întreaga țară.

Cardul Pluxee Turist  - cardul de vacanță a devenit în ultimii ani un beneficiu tot mai iubit în țara noastră, datorită faptului că poate fi folosit pentru achitarea sejurului la numeroase hoteluri și pensiuni din România. 

În prezent, angajații care primesc cardul de vacanță Pluxee Turist își pot rezerva cazarea prin cea mai mare platformă turistică, booking.com, având posibilitatea de a selecta pensiunile sau hotelurile care acceptă carduri de vacanță și de a plăti ulterior la unitatea de cazare.

Dincolo de aprecierea și recunoașterea performanțelor, descoperă și cât de importantă este consilierea psihologică în viața personală și profesională a angajaților tăi.

Știai că unul dintre cele mai populare beneficii extra salariale sunt bonurile de masa pe card? Dorești și tu o soluție convenabilă prin care să-ți răsplătești angajații? Îți punem la dispoziție varianta potrivită echipei tale.