Legislație și Fiscalitate

Image
concediu ingrijitor

Legislație și Fiscalitate

Concediul de îngrijitor – ce este, când și cum se acordă

Concediul de îngrijitor este o opțiune pentru angajații ce îngrijesc o rudă sau o persoană din aceeași gospodărie care suferă de o problemă medicală gravă. Dacă unul dintre membrii echipei tale are nevoie de timp liber pentru îngrijirea celor dragi, cu siguranță îți dorești să îi fii de ajutor. Află din articol ce condiții trebuie să întrunească angajatul pentru a beneficia de concediul de îngrijitor și câte zile libere îi poți da.

Citește mai mult
Image
regulamentul intern

Legislație și Fiscalitate

Regulamentul intern reprezintă un document obligatoriu din punct de vedere legal pentru orice afacere. Acesta conține detalii esențiale, precum regulile aplicate în companie, criteriile de evaluare a performanței, drepturile și obligațiile angajaților. Află mai multe despre ce ar trebui să incluzi în regulamentul intern și cum ar trebui să îl comunici echipei tale.

Image
impozit microintreprindere

Legislație și Fiscalitate

Dacă ai o microîntreprindere, cu siguranță știi că impozitarea acestei categorii de afaceri a fost schimbată în 2023, prin modificările și completările aduse Codului fiscal. Vrei să afli mai multe despre impozitul pentru microîntreprinderi și restul noutăților aduse de Ordonanța nr. 16/ 2022? Vei găsi toate detaliile în acest articol.

Image
avantajele in natura

Legislație și Fiscalitate

Avantajele în natură sunt un mod simplu și eficient de a-ți motiva angajații, câștigând o echipă mai implicată și mai motivată. Poți adapta pachetul de beneficii extrasalariale la nevoile echipei tale, astfel încât să deschizi o lume plină de oportunități pentru fiecare angajat. Descoperă ce sunt avantajele în natură, cum se impozitează și ce beneficii pot aduce companiei.

Image
impozitare carduri vacanta

Legislație și Fiscalitate

Cardurile de vacanță le oferă angajaților oportunitatea de a se detașa de stres, cu ajutorul unui binemeritat concediu. Îți dorești să acorzi și tu echipei tale un astfel de beneficiu extrasalarial? Află cu ce sume poți să încarci anual cardurile angajaților, care sunt facilitățile fiscale și cum se impozitează aceste beneficii.

Image
monografie contabila vouchere vacanta

Legislație și Fiscalitate

Te ocupi de monografia contabilă a voucherelor de vacanță? Acestea se acordă exclusiv sub formă de card și le permit angajaților să se bucure de concedii în destinațiile preferate din România. Află care sunt pașii și conturile utilizate pentru a procesa și a înregistra în contabilitate sumele încărcate pe cardul de vacanță Pluxee Turist.

Image
impozitare tichete de masa

Legislație și Fiscalitate

Știai că atunci când acorzi angajaților tăi carduri de masă, le oferi oportunitatea de a se bucura de un stil de alimentație sănătos? Dacă dorești să știi mai multe despre cel mai iubit beneficiu extrasalarial din România, ți-am pregătit un articol care îți va clarifica aspectele legislative. De la valoarea cardurilor de masă până la modul de impozitare, descoperă tot ce trebuie să știi.

Image
stimulent insertie

Legislație și Fiscalitate

Stimulentul de inserție este ajutor financiar pe care îl pot primi persoanele îndreptățite să beneficieze de concediu de creștere a copilului după revenirea la serviciu. Vrei să afli mai multe despre condițiile de acordare, actele necesare și valoarea stimulentului? Pentru a-ți fi de ajutor, ți-am pregătit toate detaliile de care ai nevoie.

Image
indexare salarii

Legislație și Fiscalitate

Vrei să te asiguri că angajații tăi își păstrează starea de bine chiar și în momentele pline de provocări? Ține cont de faptul că inflația s-a aflat în ultimii ani în creștere constantă, având un impact semnificativ asupra economiei și a salariilor. Indexând salariile cu rata inflației, le oferi angajaților tăi posibilitatea de a se bucura în continuare de o viață echilibrată. Descoperă cum poți face asta fără a afecta excesiv bugetul companiei, cu ajutorul beneficiilor extrasalariale.

Image
monografie contabila

Legislație și Fiscalitate

Vrei să afli cum înregistrezi în contabilitate cardul Pluxee Cadou? Este bine să știi că acesta e încărcat cu ocazia sărbătorilor și le permite angajaților să se bucure de cadourile preferate. Monografia contabilă a cardurilor Pluxee Cadou presupune câteva etape, de la achiziționare până la înregistrarea impozitului pe venit. Pașii sunt simplu de urmat, mai ales când ai la dispoziție detaliile necesare.

Image
monografie contabila prime Craciun - Pluxee

Legislație și Fiscalitate

Companiile apelează la diferite modalități prin care să își motiveze angajații, în special în perioada sărbătorilor. Fie că oferă bani, carduri cadou, sau coșuri cu produse sezoniere, fiecare dar trebuie înregistrat în contabilitate. Descoperă în continuare tot ce trebuie să știi despre monografia contabilă a primelor și cadourilor de sărbători.

Image
carduri de masa legislatie

Legislație și Fiscalitate

Cardurile de masă sunt cel mai popular beneficiu extrasalarial din România. Atunci când le acorzi echipei tale, poți contribui la starea de bine a fiecărui angajat, prin oportunitatea unei alimentații sănătoase. Află cum sunt reglementate cardurile de masă, cum se folosesc și ce avantaje vă aduc ție și echipei tale.

Image
monografie contabila tichete de masa

Legislație și Fiscalitate

Cardurile de masă sunt un beneficiu extrasalarial dedicat alimentației echilibrate, motiv pentru care numeroși angajatori aleg să le ofere echipei. Dacă gestionezi contabilitatea unei companii, este important să știi mai multe despre cadrul legislativ al tichetelor de masă, precum și despre întreaga monografie contabilă a acestora. Descoperă în continuare tot ce trebuie să știi despre gestionarea cardului de masă din punct de vedere contabil.

Image
modificari legislative tichete vouchere

Legislație și Fiscalitate

Îți dorești un mod simplu de a le oferi angajaților tăi toate oportunitățile de care aceștia au nevoie? Beneficiile extrasalariale sunt cel mai simplu mod prin care îți poți motiva echipa, fie că vorbim de cardurile de masă, de vacanță sau de cele cadou. Descoperă în continuare noutățile legislative pe care e bine să le știi cu privire la beneficiile oferite angajaților români.

Image
lege telemunca

Legislație și Fiscalitate

Telemunca și munca la domiciliu au devenit în ultimii ani opțiuni tot mai populare în rândul angajaților români. Dacă îți dorești să oferi și tu echipei tale o astfel de oportunitate, este esențial să înțelegi aspectele legale și fiscale ale fiecărui tip de activitate. Descoperă diferențele dintre munca la domiciliu și cea remote, astfel încât să poți opta pentru varianta potrivită cu nevoile angajaților tăi.