Legislație și Fiscalitate

Image
Certificat de atestare fiscala 2024 - persoana care scrie- Pluxee

Legislație și Fiscalitate

În cadrul relațiilor cetățenilor cu statul, o parte esențială este reprezentată de plata obligațiilor fiscale în așa fel încât să nu existe întârzieri semnificative, iar sumele depuse ca obligații provenite din diverse motive să fie cele precizate de autoritățile competente. Un document de importanță crucială în această privință, atât pentru antreprenori, cât și pentru persoane fizice, este certificatul de atestare fiscală. Acest document are ca principal rol reflectarea situației fiscale a unui contribuabil la un anumit moment în vederea înlesnirii anumitor activități pe care aceștia doresc să le desfășoare.

Image
Pontaj:cum se face - angajati fericiti - Pluxee Romania

Legislație și Fiscalitate

În prezent, în mediul de afaceri, gestionarea eficientă a timpului și a resurselor umane reprezintă aspecte esențiale pentru succesul oricărei organizații. În acest context, un instrument util este sistemul de pontaj. Acesta nu este doar un simplu proces administrativ, ci reprezintă un instrument de bază pentru monitorizarea și optimizarea activității angajaților. În acest articol, vei putea afla ce înseamnă pontajul, cum se face şi cum funcționează, ce tipuri există, cum poate fi utilizat pentru a spori eficiența și controlul muncii, plus câteva exemple de remunerare a angajaților.

Image
Adeverință de la angajator 2024 - femeie la birou - Pluxee Romania

Legislație și Fiscalitate

Societatea modernă este foarte dinamică, evoluând rapid în diverse sectoare de activitate. Din diferite motive, angajații instituțiilor de stat sau private, ai companiilor și firmelor sunt nevoiți să facă dovada muncii prestate și să apeleze la un document important eliberat de angajator, și anume adeverința. Cu ajutorul ei dovedesc care este experiența profesională, ce statut financiar au dobândit, precum și faptul că toate informațiile pe care le spun terților sunt veridice și oficiale.

Image
impozitare carduri vacanta

Legislație și Fiscalitate

Cardurile de vacanță le oferă angajaților oportunitatea de a se detașa de stres, cu ajutorul unui binemeritat concediu. Îți dorești să acorzi și tu echipei tale un astfel de beneficiu extrasalarial? Află cu ce sume poți să încarci anual cardurile angajaților, care sunt facilitățile fiscale și cum se impozitează aceste beneficii.

Image
monografie contabila

Legislație și Fiscalitate

Vrei să afli cum înregistrezi în contabilitate cardul Pluxee Cadou? Este bine să știi că acesta e încărcat cu ocazia sărbătorilor și le permite angajaților să se bucure de cadourile preferate. Monografia contabilă a cardurilor Pluxee Cadou presupune câteva etape, de la achiziționare până la înregistrarea impozitului pe venit. Pașii sunt simplu de urmat, mai ales când ai la dispoziție detaliile necesare.

Image
impozit microintreprindere

Legislație și Fiscalitate

Dacă ai o microîntreprindere, cu siguranță știi că impozitarea acestei categorii de afaceri a fost schimbată în 2024, prin modificările și completările aduse Codului fiscal. Dacă vrei să afli mai multe despre impozitul pentru microîntreprinderi sau alte noutăți despre acest subiect, vei găsi toate detaliile în acest articol.

Image
monografie contabila vouchere vacanta

Legislație și Fiscalitate

Te ocupi de monografia contabilă a voucherelor de vacanță? Acestea se acordă exclusiv sub formă de card și le permit angajaților să se bucure de concedii în destinațiile preferate din România. Află care sunt pașii și conturile utilizate pentru a procesa și a înregistra în contabilitate sumele încărcate pe cardul de vacanță Pluxee Turist.

Image
Diurna interna sau externa - Pluxee

Legislație și Fiscalitate

Fie că ești angajator, fie că ești angajat, este foarte probabil că te-ai întrebat deja cel puțin odată ce este diurna și cum se acordă, cum se calculează și impozitează aceste sume de bani acordate de angajatori personalului delegat în altă localitate în interes de serviciu. Simplu spus, diurna legală, internă sau externă este suma de bani pe care angajatorul o plătește angajatului pentru a-i acoperi cheltuielile de masă şi alte cheltuieli necesare (cum ar fi deplasarea cu transportul în comun, etc.) atunci când acesta se deplasează în interes de serviciu, în afara localității în care își are sediul angajatorul sau locul de muncă angajatul.

Image
Concediu paternal, concediu de paternitate - Pluxee

Legislație și Fiscalitate

În societatea modernă, rolul tatălui în familie a devenit din ce în ce mai important, acest lucru fiind observat și prin faptul că tot mai mulți bărbați își doresc să participe activ la creșterea copiilor. Unii dintre ei preferă să rămână acasă să se ocupe de acest lucru imediat după nașterea bebelușilor, oferind partenerelor posibilitatea de a se întoarce rapid în câmpul muncii, alții vor să aibă parte de această experiență pe o perioadă mult mai redusă. Astfel, legislația românească s-a mulat pe nevoile familiei moderne și a făcut unele reglementări în acest sens.

Image
monografie contabila tichete de masa

Legislație și Fiscalitate

Cardurile de masă sunt un beneficiu extrasalarial dedicat alimentației echilibrate, motiv pentru care numeroși angajatori aleg să le ofere echipei. Dacă gestionezi contabilitatea unei companii, este important să știi mai multe despre cadrul legislativ al tichetelor de masă, precum și despre întreaga monografie contabilă a acestora. Descoperă în continuare tot ce trebuie să știi despre gestionarea cardului de masă din punct de vedere contabil.

Image
Ore suplimentare, impozit, calcul, spor- femei lucrand la birou- Pluxee

Legislație și Fiscalitate

Orele suplimentare sunt acele ore de muncă pe care le prestează un angajat peste durata normală a timpului de lucru stabilită prin legislația națională a muncii. De multe ori, însă, există cazuri în care compania are nevoie de unii sau de toți angajații pentru a lucra mai mult în vederea finalizării un proiect important, pentru a face față unui volum mare de activitate sau pentru a rezolva o situație de urgență. Sau poate că angajatorul solicită angajaților să efectueze ore suplimentare pentru a îndeplini obiectivele companiei, pentru a compensa lipsa altor angajați sau pentru a profita de anumite oportunități de afaceri.

Image
impozitare tichete de masa

Legislație și Fiscalitate

Știai că atunci când acorzi angajaților tăi carduri de masă, le oferi oportunitatea de a se bucura de un stil de alimentație sănătos? Dacă dorești să știi mai multe despre cel mai iubit beneficiu extrasalarial din România, ți-am pregătit un articol care îți va clarifica aspectele de fiscalitate. De la valoarea cardurilor de masă până la modul de impozitare, descoperă tot ce trebuie să știi despre impozitarea bonurilor de masă în format electronic.

Image
avantajele in natura

Legislație și Fiscalitate

Avantajele în natură sunt un mod simplu și eficient de a-ți motiva angajații, câștigând o echipă mai implicată și mai motivată. Poți adapta pachetul de beneficii extrasalariale la nevoile echipei tale, astfel încât să deschizi o lume plină de oportunități pentru fiecare angajat. Descoperă ce sunt avantajele în natură, cum se impozitează și ce beneficii pot aduce companiei.

Image
concediu ingrijitor

Legislație și Fiscalitate

Concediul de îngrijitor este o opțiune pentru angajații ce îngrijesc o rudă sau o persoană din aceeași gospodărie care suferă de o problemă medicală gravă. Dacă unul dintre membrii echipei tale are nevoie de timp liber pentru îngrijirea celor dragi, cu siguranță îți dorești să îi fii de ajutor. Află din articol ce condiții trebuie să întrunească angajatul pentru a beneficia de concediul de îngrijitor și câte zile libere îi poți da.

Image
regulamentul intern

Legislație și Fiscalitate

Regulamentul intern reprezintă un document obligatoriu din punct de vedere legal pentru orice afacere. Acesta conține detalii esențiale, precum regulile aplicate în companie, criteriile de evaluare a performanței, drepturile și obligațiile angajaților. Află mai multe despre ce ar trebui să incluzi în regulamentul intern și cum ar trebui să îl comunici echipei tale.