Ucraina - Sodexo Romania sprijin persoanelor refugiate

Ucraina – Ajutor din partea Sodexo pentru persoanele refugiate

Cu toții suntem uimiți și marcați de evenimentele care se desfășoară în Ucraina. Suntem profund îngrijoraţi pentru toți cei care sunt afectați de această situație tragică, iar gândurile noastre se îndreaptă către ei.

Sodexo și Stop Hunger au iniţiat o serie de acţiuni, atât la nivel local cât și global, pentru a sprijini refugiaţii și persoanele aflate în nevoie din țările aflate la granița cu Ucraina, inclusiv România.

Sprijin financiar prin donaţii din partea companiei şi de la angajaţi

Sodexo România a făcut o donație organizației locale Crucea Roșie pentru a sprijini eforturile acesteia de a ajuta refugiații. Crucea Roșie operează în întreaga lume, ajutând persoanele afectate de conflicte armate și violență și promovând legi care protejează victimele războiului. Ca răspuns la situația actuală, Crucea Roșie trimite convoaie umanitare la frontieră și în Republica Moldova.

În același timp, Sodexo România a făcut o donație şi către Touched România, partenerul nostru implicat în sprijinirea mamelor singure. Touched România s-a alăturat acum efortului colectiv de susţinere a refugiaților și oferă adăpost mamelor și copiilor veniți din Ucraina.

De asemenea, Sodexo Romania a pus la dispozitia angajaţilor săi o modaliate de a face donaţii în bani pentru cele două ONG-uri, Crucea Roșie România și Touched România, pentru a le susține în inițiativele lor curajoase de a ajuta refugiații din Ucraina.

La nivel global, Stop Hunger, organizația noastră filantropică mondială, şi-a activat fondul de urgență și donează 100.000 de euro rețelei Băncii Europene de Alimente (FEBA) prezentă în țările din regiune, pentru a atenua lipsurile alimentare și pentru a sprijini localnicii aflați în nevoie.

Mai mult, Sodexo Group a demarat o inițiativă de implicare a angajaților într-un efort umanitar colectiv.

Cu sprijinul partenerului nostru pe termen lung, ‘Programul Alimentar Mondial al Națiunilor Unite’ (WFP), cea mai mare organizație umanitară care luptă împotriva foametei din întreaga lume, o pagină de donații personalizată din aplicația „Share the Meal” a WFP este acum disponibilă tuturor celor peste 412.000 de angajați Sodexo din întreaga lume și peste 200 de angajați ai Sodexo România.

Atât la nivel local cât şi global, Sodexo a decis să dubleze suma donată de fiecare angajat către ONG-urile partenere. Banii strânși vor fi folosiți pentru a aduce alimente și mese calde refugiaţilor din regiune.

 

Voluntariat

Pentru țările vecine, precum România, grupul Sodexo a implementat un program de voluntariat care le permite angajaților să îşi dedice 3 zile de voluntariat fără a le afecta remunerația, pentru a-i încuraja să-și exprime solidaritatea cu persoanele afectate de situația din Ucraina.

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.