Modalitati de plata flexibile: avantajele pentru succesul afacerii tale
modalitati de plata,sodexo

Avantajele diversificării metodelor de plată pentru succesul afacerii tale

Oferi clienților tăi o gamă largă de produse de bună calitate, la prețuri convenabile, însă observi că magazinul tău nu este atât de frecventat pe cât ți-ai dori să fie? E posibil ca din oferta ta să lipsească exact acel lucru pe care clienții tăi îl caută atunci când își fac cumpărăturile: flexibilitatea metodelor de plată. Află în continuare cum poți crește vânzările printr-o metodă simplă și deloc costisitoare: diversificarea modalităților de plată.

Modalitățile de plată moderne și flexibile au impact asupra imaginii tale de comerciant

Clienții tind să se îndrepte din ce în ce mai mult către acei comercianți pe care îi asociază cu un stil de viață modern, facil și comod. Gândește-te la acel moment în care mergi chiar tu însuți să achiți un serviciu sau factura unui abonament și descoperi că nu poți face plata decât cash, deși ai banii respectivi pe card. Ce părere îți lasă o companie sau o instituție care îți limitează opțiunile și, într-un secol al tehnologiei, nu îți oferă metode alternative și moderne de a-ți rezolva necesitățile? În același mod, atunci când un client vine în magazinul tău, se așteaptă să fie întâmpinat de un comerciant modern, care să îi permită să efectueze plata așa cum își dorește. În caz contrar, te poate considera demodat sau inflexibil și poate prefera să cumpere de la un supermarket sau de la alte magazine de cartier. Imaginea pe care ți-o creezi este foarte importantă, așa că asigură-te că te adaptezi la cele mai recente tendințe și nevoi ale pieței. Informează-te cu privire la metodele noi și frecvente de plată și adoptă-le și tu în magazin: plata cu cardul, cea prin telefon, precum și cea prin card sau tichete de masă și cadou.

Diversificare metodelor de plată te poate ajuta să eviți problemele contabile sau acumularea datoriilor

Atunci când accepți plata pe datorie sau, mai bine zis, “pe caiet”, le faci cu siguranță o favoare clienților tăi și te bucuri că îi poți fideliza printr-o metodă simplă și la îndemână. Ce se întâmplă însă când aceștia nu își plătesc datoria la timp sau uită de ea? Ajungi fie să te gândești cum să le reamintești de plata datorată fără a le crea resentimente, care i-ar face să nu mai revină în magazin, fie să te confrunți cu pierderi și cu dificultăți în procesul contabil. Adoptând metode de plată diversificate, te asiguri că ai întotdeauna o alternativă pentru clienții tăi. Nu au cash în momentul respectiv? Nicio problemă, atâta timp cât pot efectua plata și prin intermediul cardului de credit, al cardului de masă sau al tichetelor primite de la muncă.

Acceptarea mai multor metode de plată înseamnă mai multă flexibilitate pentru clienți

Clientul trebuie să fie întotdeauna pe primul loc, iar asta înseamnă că e necesar să te întrebi cum ai putea să îi ușurezi viața și să îl ajuți să obțină mai simplu lucrurile de care are nevoie. Punându-i la dispoziție metode alternative de plată, îi demonstrezi că pui preț pe timpul său și îi respecți alegerile financiare. Un client care nu plătește cash poate avea mai multe motive pentru care preferă altă variantă:
  • Nu obișnuiește să plece de acasă cu bani numerar, considerând că e mai sigur să achite cu cardul
  • Consideră plata cu cardul mai facilă și rapidă
  • A uitat sau nu a apucat să treacă pe la bancomat
  • Are beneficii extra-salariale de la muncă și preferă să își achite cumpărăturile cu acestea și să își păstreze numerarul pentru alte cheltuieli lunare
Demonstrează clienților tăi că le înțelegi nevoile și că le asiguri flexibilitate. Eviți, astfel, ca persoanele care preferă alte variante decât plata cash să părăsească magazinul fără a cumpăra nimic și să se îndrepte către concurență.

 Acceptă plata cu beneficii, devenind partener Sodexo!

Completeaza formularul

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.