Cum atragi candidatii calificati pentru compania ta? I Sodexo
cum atragi candidatii calificati in compania ta

Cum atragi candidați calificați pentru joburile companiei tale

Recrutarea poate părea un proces ușor, în special când anunțurile companiei tale atrag zeci sau chiar sute de candidați. Totuși, odată ce ajungi să citești CV-urile sau să susții interviurile, observi de multe ori că o bună parte dintre aplicanți nu dețin abilitățile sau cunoștințele necesare pentru locul de muncă vacant. Descoperă în continuare cum atragi candidați calificați, care să devină angajați de bază ai companiei.

Descrierea corectă a postului - prima metodă de atragere a candidaților calificați

Pentru a putea găsi persoanele potrivite, este necesar, în primul rând, să știi ce cauți. Anunțurile tale de angajare ar trebui să fie complete și să conțină detalii precum: denumirea poziției, principalele responsabilități, experiență, abilități și cunoștințe necesare. Astfel, îți mărești șansele ca anunțul să atragă atenția candidaților calificați, care se potrivesc cu profilul jobului. 

Deși e o practică destul de rar întâlnită în România, menționarea salariului și a beneficiilor extra-salariale te poate ajuta să găsești mai ușor oamenii de care ai nevoie. Adaugă în anunț orice avantaje care te diferențiază de competiție: dezvoltarea constantă prin cursuri, asigurările de sănătate, programul flexibil sau posibilitatea de a lucra remote.

Alegerea platformelor de recrutare potrivite - esențială pentru atragerea candidaților calificați

Oricâte tehnici de recrutare și selecție ai cunoaște, dacă nu îți promovezi posturile disponibile pe canalele online potrivite, îți va fi dificil să găsești candidații ideali. 

De exemplu, dacă ești în căutarea unei persoane care să ocupe o poziție de management, Linkedin-ul este o platformă potrivită pentru a atrage candidați calificați, cu experiență vastă, cărora le vei putea vizualiza și recomandările. 

Grupurile de pe social media sunt și ele utile atunci când te adresezi unui anumit segment, de exemplu profesioniști în publicitate, marketing sau vânzări.

Poți posta anunțul și pe site-ul companiei, mai ales că foarte mulți candidați caută informații despre angajator înainte de a aplica sau de a se prezenta la interviu. Un website bine realizat, care să conțină informații despre companie, misiunea și valorile sale e o carte de vizită care te ajută atât în colaborarea cu partenerii și clienții, cât și în zona de recrutare.

Descoperă cum recrutezi eficient de la distanță

Politica de recomandări - o soluție pentru a găsi mai ușor candidați calificați valoroși

Implementează un sistem intern de bonusare a angajaților care îți recomandă persoane ce trec cu succes de procesul de recrutare. În acest fel, vei reuși să găsești mai rapid și mai ieftin candidați calificați - nu doar că vei economisi bugetul de recrutare, dar vei avea și avantajul de a lucra cu oameni de încredere, pentru care au garantat actualii angajați.

Oferă câte un bonus fiecărui angajat care îți recomandă un candidat valoros, pe care ajungi să îl angajezi. Bonusul îi va motiva pe angajați să găsească în cercul de prieteni și cunoștințe persoane care au abilitățile și experiența de care ai nevoie.

Salariul și beneficiile extra-salariale - instrumente de atragere a candidaților calificați

O persoană care își cunoaște valoarea va pune accent pe un pachet salarial atractiv, pe măsura competențelor sale. Mizând pe un salariu competitiv și o serie de beneficii extra-salariale adaptate la tendințele pieței, ai mai multe șanse de a atrage persoane calificate, care vor reprezenta un câștig pentru compania ta.

Nu te teme să folosești și aceste aspecte pragmatice în atragerea candidaților calificați pentru compania tai. Chiar dacă pui accent pe a alege oameni pasionați de ceea ce fac, care să se regăsească în misiunea companiei tale, aspectul financiar este important pentru oricine.

Într-o piață extrem de flexibilă a locurilor de muncă, este necesar să folosești metodele potrivite pentru a găsi acei candidați valoroși, ce se vor transforma în angajați de bază ai companiei tale. 

Ține cont de recomandările de mai sus și vei observa că îți va fi mai simplu să atragi persoane calificate, iar procesul de selecție se va finaliza mai rapid.

New call-to-action

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.