Procesul de digitalizare în companie [Infografic]
Implementare proces de digitalizare

Cum implementezi un proces de digitalizare în 6 pași

Digitalizarea este, în ziua de astăzi, o adevărată necesitate pentru companiile care își doresc să lucreze eficient, să își simplifice procedurile interne și să își mențină clienții mulțumiți. Fără a înlocui componenta umană, automatizarea proceselor poate face ca angajații să obțină rezultate mai bune cu mai puțin efort. 

Cum planifici procesul de digitalizare a companiei

Înainte de a începe să achiziționezi programe și aplicații sau să muți diverse activități în zona online, este bine să te gândești ce anume vrei să îmbunătățești și care sunt resursele de care dispui. La fel cum planifici orice schimbare cu efecte majore asupra companiei, digitalizarea presupune un plan bine gândit, pentru a avea efectele dorite.

De exemplu, să spunem că urmărești optimizarea costurilor ce țin de procesele interne. Va trebui să decizi ce procese trebuie automatizate, care sunt prioritare și ce fel de resurse îți sunt necesare pentru proiect - de ce sume va fi nevoie, ce oameni vor fi implicați, ce furnizori de tehnologie vei folosi și cum vei ajuta angajații să se adapteze. Nu încerca să implementezi schimbări în toate departamentele, în același timp. 

De unde poți începe digitalizarea pentru a obține rezultate optime

Dacă nu știi de unde să pornești atunci când vine vorba de automatizarea proceselor din companie, te poți gândi la o zonă vizibilă pentru toți angajații, cum ar fi departamentul de HR. Fiecare persoană cu care lucrezi interacționează în mod direct sau indirect cu colegii de la Resurse Umane. De la procesul de angajare, până la cererile de concediu și acordarea beneficiilor extra salariale, HR-ul este implicat în tot. De aceea, digitalizarea sa poate avea avantaje pentru toți angajații.

Poți începe prin schimbări mici, cu efecte vizibile, precum trecerea de la tichetele de hârtie la cele sub formă de card, care se încarcă online, fără necesitatea contactului direct. Ulterior, poți implementa un software de Resurse Umane, care va simplifica atât activitatea colegilor din HR, cât și multe procese ce țin de comunicarea cu aceștia.

Parcurge infograficul de mai jos și află cum implementezi și tu un proces de digitalizare în doar 6 pași simpli.

Implementare proces digitalizare in 6 pasi. Poti descarca infograficul și aici. New call-to-action

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.