Cardurile de masa Sodexo - alternativa la cresterea salariala
cardul de masa avantaje

Cardul de masa – alternativa flexibila pentru cresterea salariala

Cardurile de masa ofera flexibilitate mai mare decat tichetele de masa clasice, pe hartie, si o alternativa mai flexibila pentru cresterea salariala.

Tinand cont ca sunt 100% deductibile, dar si de faptul ca angajatul si angajatorii sunt scutiti de plata contributiilor sociale obligatorii, cardurile de masa iti aduc economii de pana la 37% fata de oferirea aceleasi sume in bani, in timp ce angajatilor le aduce o putere de cumparare cu 48% mai mare si posibilitatea de a achita exact suma cheltuita.

Descopera in continuare flexibilitatea de care te vei bucura atat tu, ca angajator, cat si angajatii tai odata ce optezi pentru oferirea cardurilor de masa.

Flexibilitate pentru angajator

Stabilesti valoarea nominala

Cardul de masa este un suport electronic care iti permite sa incarci lunar o suma echivalenta celei pe care ai fi oferit-o angajatului prin tichetele de masa pe hartie. In conformitate cu legislatia in vigoare, angajatii tai pot primi tichete electronice de masa cu o valoare nominala de pana la 30 ron.

Tichetele se ofera doar pentru zilele lucrate

Tichetele electronice se incarca pe cardul de masa al angajatilor tai in ultima decada a fiecarei luni pentru luna care urmeaza, iar numarul acestora trebuie sa corespunda cu zilele lucrate de angajat. Pentru zilele in care angajatul a fost in concediu, tichetele aferente acelor zile trebuie returnate sau poti sa scazi din numarul tichetelor acordate in luna urmatoare.

Optimizezi cheltuielile companiei

Angajatul va avea de platit doar un impozit de 10% pe venit, iar tu, ca angajator esti scutit de taxe si contributii la stat, beneficiind de o deductibilitate de 100% pentru sumele acordate. Fiind si un mijloc de atragere si retentie a angajatilor valorosi, efectele benefice ale cardului de masa se vor resimti si in costurile de recrutare, care vor fi mult mai scazute.

Economisesti timpul pierdut cu gestionarea lor

Optand pentru cardul de masa, economisesti timpul pe care l-ai dedica gestionarii tichetelor de masa fizice. Nu mai ai nevoie ca un reprezentant al companiei sa ofere personal, luna de luna, aceste tichete. Sumele de bani sunt virate direct de emitent in fiecare luna, la aceeasi data. Angajatii vor avea incarcate sumele aferente numarului de zile lucrate, iar tu vei avea mai mult timp sa te ocupi de celelalte sarcini importante pentru bunul mers al companiei.

Flexibilitate pentru angajati

Cheltuiesc fix cat au nevoie

La fel ca la tichetele pe hartie, tichetele electronice pot fi folosite doar pentru achitarea mesei si achizitionarea produselor alimentare. Insa, spre deosebire de tichetele pe hartie, cand platesti cu cardul de masa ti se retrage suma egala cu valoarea cumparaturilor, astfel ca nu mai e nevoie sa completezi cu bani pentru a achita si nici sa cumperi produse pe care altfel nu le-ai fi cumparat doar ca sa atingi valoarea nominala a unui tichet. Platesti exact cat cheltuiesti si doar din suma aferenta cardului de masa.

Au acces 24/7 la suma de pe card

Angajatii vor sa stie constant ce suma mai au disponibila pe card. Pentru ei, Sodexo a creat aplicatia gratuita MySodexo Romania, valabila pentru dispozitivele Android si iOS pentru a verifica soldul despre cardul Gusto Pass. Fiind un produs adaptat nevoilor angajatilor, acestia pot afla in orice moment suma disponibila pe cardul de masa.

Folosesc in siguranta tehnologia Contactless

Daca optezi pentru cardurile Gusto Pass, acestea sunt emise sub egida Mastercard si angajatii se vor bucura de toate avantajele in privinta securitatii. Iar, datorita tehnologiei contactless, angajatii care obtin aceste carduri le pot folosi rapid si in siguranta chiar si fara PIN, pentru plata cumparaturilor sau a meselor ce nu depasesc 100 de lei.

Este usor de purtat

Trecerea la cardul de masa este mult mai comoda pentru multi angajati, caci nu mai trebuie sa poarte tichetele, sa aiba grija sa nu le deterioreze, sa le numere, sa le completeze cu datele personale etc. Cardul de masa este de dimensiunea celor bancare si incape cu usurinta in portofel.

Au access la o retea diversificata de magazine si produse

Cand vine vorba de cardurile de masa Sodexo, angajatii au acces la cea mai larga si diversificata retea de restaurante, locuri de luat masa si magazine din intreaga tara. Angajatii tai pot cheltui suma exacta pe care si-o doresc in magazinele si restaurantele preferate din reteaua nationala.

Tichetele de masa, indiferent ca sunt pe hartie sau electronice, sunt in topul preferintelor angajatilor si sunt si cele mai des acordate beneficii extrasalariale. Cu cardul de masa cresti flexibilitatea tichetelor de masa si puterea de cumparare a angajatilor care se reflecta prin efecte pozitive asupra retentiei si motivarii oamenilor valorosi din echipa ta. Te invitam sa descoperi mai multe despre aceste beneficii extrasalariale din ghidul dedicat tie.

Discuta cu un consultant Sodexo

Echipa editoriala Sodexo

Suntem o echipă de experți din diverse domenii. Contribuim la conținutului blogului Sodexo, ca să-ți oferim cele mai sigure informații și perspective, de la afaceri de succes – la vacanțe reușite. Colaborăm și cu specialiști externi ca să-ți putem oferi cel mai relevant conținut pe subiecte precum motivarea angajaților, wellbeing, digitalizare, legislație, finanțări, managementul banilor și tendințe în antreprenoriat.